Zimski sportovi

Ruski par se drži tradicije

Borna Rupnik • subota, 20.02.2010.
Ruski par se drži tradicije

U petak su na Olimpijskim igrama na svoje došli i plesni parovi, a kako to obično biva, nakon obaveznog plesa kolo vode - Rusi, Oksana Domnina i Maksim Šabalin. Na radost prisutnih gledatelja, prvi pratitelji su im Kanađani...

Oksana Domnina i Maksim Šabalin nisu odustali od uobičajene prakse da ruski plesni parovi najbolje odrađuju obavezni dio programa. Uz taktove tanga skupili su 43,76 boda i stekli malu zalihu prije drugog i trećeg dijela natjecanja.

Ponosna majka

Svjetski prvaci iz 2008. godine, Francuzi Isabelle Delobel i Olivier Schönfelder trenutačno zauzimaju šesto mjesto s 37,99 bodova i još uvijek su u konkurenciji za medalju. Taj bi podatak bio mnogo manje zanimljiv da Isabelle prije samo četiri i pol mjeseca nije rodila sina.

Vezane vijesti

"Ovo je bio naš najbolji tango ove sezone. Optimistično gledamo u budućnost", izjavio je Šabalin nakon izražajne izvedbe aktualnih prvaka svijeta. Ruskim plesnim parovima olimpijsko je zlato pobjeglo samo dva puta u povijesti.

S malo više od jednog boda zaostatka prate ih Tessa Virtue i Scott Moir, ljubimci kanadske publike i brončani s prošlog svjetskog prvenstva. "Na svakom, baš svakom natjecanju razlike su nakon obaveznog plesa vrlo male. U ovom dijelu ne možete ništa dobiti, nego samo izgubiti", kaže Scott Moir.

Treće i četvrto mjesto pripalo je parovima iz SAD-a. Meryl Davis i Charlie White osvojili su 41,47 bod, a branitelji olimpijskog srebra, Tanith Belbin i Ben Agosto, 40,83.

Natjecanje se nastavlja u nedjelju, a odličja će se dijeliti u ponedjeljak, nakon slobodnog programa.

Plesni parovi, obavezni program:
1. Oksana Domnina/Maksim Šabalin (Rusija) 43,76
2. Tessa Virtue/Scott Moir (Kanada) 42,74
3. Meryl Davis/Charlie White (SAD) 41,47

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!