Košarka

Olympiacos u najvećem dvoboju do Kupa

Branimir Korać • subota, 20.02.2010.
Olympiacos u najvećem dvoboju do Kupa
Foto: Kristijan Komarica

Košarkaši Olympiacosa pobjednici su Grčkog kupa za tekuću sezonu. U finalnom dvoboju svladali su najvećeg rivala Panathinaikos sa 68:64 i osigurali trofej pobjednika...

U 2009. godini Panathinaikos je uzeo trostruku krunu, no u 2010. godini vrlo su blizu ostajanja već bez dva trofeja. Danas su ostali bez Kupa finalnim porazom od Olympiacosa, a vrlo loše igraju u Euroligi gdje nemaju baš prevelike šanse za prolazak u četvrtfinale.

Dok se Panathinaikos muči sa svojim brigama, na drugom kraju Atene traje veliko slavlje. Olympiacos je nošen sjajnim Milošem Teodosićem uzeo trofej pobjednika Kupa.

Vezane vijesti

Dugo iščekivani finalni dvoboj igran je na neutralnom terenu u dvorani Panioniosa gdje su navijači obje momčadi stvorili sjajnu atmosferu. Dvorana je bila podijeljena pola-pola, a na kraju je slavila ona "crvena polovica".

Momčad Nikole Vujčića u drugoj četvrtini preuzela je kontrolu nad rezultatom i praktički do samog kraja susreta tu kontrolu održavala. Na kraju su slavili 68:64, ovo im je osmi trofej pobjednika Kupa, a posljednji su osvojili davne 2001. godine.

Nakon susreta trener Panathinaikosa Željko Obradović mogao je samo čestitati Olympiacosu na zasluženoj pobjedi.

"Teška utakmica na obje strane. Mi smo propustili neke prilike za povratak, kada smo došli na minus pet oni su tricama Teodosića i Kleize ponovno stvorili prednost i više nismo mogli napraviti ništa. Pomogli smo i svojim pogreškama, no igračima nemam što zamjeriti, borili su se maksimalno i učinili me ponosnim", rekao je trener Panathinaikosa.

Prvo ime susreta bio je s 22 poena Miloš Teodosić dok je Linas Kleiza dodao 12 poena i osam skokova. Nikola Vujčić za četiri minute ubacio je četiri poena (1/1). Kod Panathinaikosa po 12 poena ubacili su Dimitrios Diamantidis i Nikola Peković.

Grčki kup, finale:
Olympiacos - Panathinaikos 68:64.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!