Nogomet

Apel: Da nam i sutra postoji Varteks!

Ivana Strahija • ponedjeljak, 22.02.2010.
Apel: Da nam i sutra postoji Varteks!
Foto: Ivana Strahija

U potpunosti je uspio prosvjed kojeg su na varaždinskom Korzu organizirali svi oni kojima je Varteks pri srcu. Stotine okupljenih pola su sata mirno prosvjedovali protiv situacije u kojoj se nalazi jedan od najpoznatijih hrvatskih klubova.

Igrači i njihove supruge, treneri, zaposlenici, djeca iz Omladinske škole, navijači kao i svi oni koji "samo" vole nogomet, a posebno Varteks, okupili su se jutros u centru Varaždina, kako bi iskazali svoju potporu Klubu u ova turbulentna vremena.

Bogdan: "Varteks ima potporu"

Nedugo nakon što je završio prosvjed imali smo prilike porazgovarati s trenerom i klupskim vodstvom susjednog prvoligaša, NK Međimurja. Svi su redom ostali impresionirani potporom koju su Varaždinci pokazali Varteksu, te su se složili da se takav prosvjed nikad ne bi mogao održati u Čakovcu, jer ljudi jednostavno nisu toliko zainteresirani. "Nogomet se igra za publiku, Varteksova publika očito nogomet smatra važnim dijelom svog života. Izlazak na ulicu je za svaku pohvalu, prava potpora igračima i Upravi", rekao je trener Međimurja Srećko Bogdan.

Stanje u Varteksu je teško, teže no u mnogim drugim klubovima, no jasno je da nogometaši imaju potporu. Čak i u Vukovaru su se skupili ljubitelji varaždinskog prvoligaša i stigli na Korzo s jasnom ali glasnom porukom: "Naša je moralna obaveza reći Varteksu DA, jer je Varaždin Vukovaru 1991. godine rekao DA. Nas je ovdje danas možda malo, no nemojte se zavaravati, uz Varteks su i Vinkovci, i Osijek, ma cijela Slavonija. Gradski oci Varaždina trebali bi znati da je Varteks veći brand od gradskih granica", kazao je Ivan Lukić Zolja, umirovljeni pukovnik hrvatske vojske i branitelj iz Domovinskog rata.

Rječit je bio i kapetan prve momčadi Miljenko Mumlek, koji je jedva susprezao osjećaje kad je davao izjavu: "To što ne dobivamo plaće zaboravimo kad smo na travnjaku, za ta dva-tri sata za nas financijski problemi ne postoje. Jako dugo smo trpjeli, mislim da je sad stigao ključni trenutak u kojem treba početi rješavati probleme. Iznimno sam ponosan na sve koji su danas stigli na Korzo, koji su s nama došli izraziti podršku Upravi i predsjedniku i koji vjeruju da Varteks može iz ove krize. Vjerujte mi da mi je posljednja na pameti moja plaća, želim samo da se nešto pokrene s mrtve točke." Dodao je Mumlek kako će momčad već u četvrtak protiv Lokomotive pokušati dobrom igrom i dobrim rezultatom privući pažnju sponzora i odužiti se svima koji su stigli na Trg.

Nedugo nakon početka prosvjeda na Korzo je izašao i Zlatko Horvat, predsjednik Varteksa, koji je u subotu s igračima održao sastanak i detaljno im objasnio zacrtani put izvlačenja iz krize. Smatra da je dugove moguće riješiti te da su priče o stečaju Varteksa zlonamjerne i bez podrške u stvarnosti. Također je potvrdio da razmišlja o ostavci: "Rekao sam da ću ozbiljno razmisliti o tome da dam ostavku na mjesto predsjednika Varteksa ukoliko se ovaj skup održi, jer smatram da nije bio potreban. Ostajem pri tome i ozbiljno ću razmisliti o toj mogućnosti."

Nedamo Varteks - prosvjed 22.02.2010. from ivancicas on Vimeo.

Horvat je dodao kako nema ni razgovora o promjeni imena Varteksa, jer to nije proces koji bi se dogodio na brzaka, preko noći, a k tome nema ni ponuda od sponzora. K tome, spomenuo je kako je deblokada poslovnog računa Kluba najvažnija prepreka koju je Varteks konačno preskočio, te da će kroz proces privatizacije biti riješeni mnogi ostali problemi.

U svakom slučaju, okupljanje na Korzu bilo je lijep podsjetnik koliko važnim nogomet smatraju u Varaždinu. 15-tak kilometara dalje, preko Drave, teško da bi se stotine okupile da pomognu svom prvoligašu. Stoga, Varaždincima svaka čast, a onima na odgovornim pozicijama podsjetnik, ispisan na transparentima, majicama i zastavama: Nedamo Varteks!

SuperSport HNL

1Dinamo 3667:30+3782
2Rijeka 3669:30+3974
3Hajduk 3654:26+2868
4Osijek 3662:43+1957
5Lokomotiva 3652:45+751
6Varaždin 3639:47-842
7Gorica 3635:50-1541
8Istra 1961 3636:54-1841
9Slaven Belupo 3643:69-2633
10Rudeš 3622:85-639

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!