Zimski sportovi

Slupala se i hrvatska posada!

Antonija Pavlić • utorak, 23.02.2010.
Slupala se i hrvatska posada!

Prvi trening momčadi boba četverosjeda prekinut je nakon što se u opasnom zavoju broj 13 slupala hrvatska posada! Ivan Šola i ostatak ekipe prošao je bez težih posljedica, no vidjevši njihov pad, od natjecanja je i prije početka odustalo nekoliko selekcija...

Hrvatska posada boba četverosjeda započela je olimpijski put u Vancouveru - prevrtanjem. Ivan Šola, Mate Mezulić, Slaven Krajačić i Igor Marić izgubili su kontrolu nad bobom pri brzini većoj i od 120 kilometara na sat, no srećom su prošli bez većih posljedica.

"Govorili smo organizatorima da je staza prebrza i preopasna. Dogodit će se još neka tragedija. Zar nam to treba?", ljutit je bio 47-godišnji hrvatski pilot, Ivan Šola.

"Staza je preduga, zavoji su preblizu i postižu se enormne brzine. Nikada se u karijeri nisam susretao s ovakvim terenom", govorio je čovjek koji se bobom niz ledenu stazu spustio više od 1000 puta. "Organizatori ne žele djelovati, konstantno prebacaju odgovornost na nekoga drugoga. Netko će tako stradati!"

Na istome su treningu teži pad doživjeli svjetski viceprvaci u latvijskoj posadi, a ekipe Švicarske 1 i 3 nakon strašnih su prizora odlučili odustati od daljnjeg natjecanja i biti prisutni tek kao promatrači.

"Potresen sam, zuji mi u glavi kao da me deset tipova pretuklo s bejzbol palicama. Mezulić je natukao rame, a Krajačić i Marić su još dobro prošli", prenosi VL. "No, nećemo odustati - kad ginemo, ginemo za Hrvatsku, kako bi rekao jedan naš bivši član."

Poslije težeg pada hrvatskog boba na spornom 13. zavoju sastali su se predstavnici 11 najjačih reprezentacija i izvojevali skraćivanje zavoja i omogućavanje postizanja manjih brzina. Tako će piloti imati više vremena za manevriranje, kojeg su do sada imali upravo minimalno.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!