Zimski sportovi

Promijenjena opasna bob staza

Ivana Strahija • utorak, 23.02.2010.
Promijenjena opasna bob staza

Organizatori su nakon jučerašnjih treninga, u kojima su iz staze izletjeli Hrvati i Latvijci, a Švicarci odustali, promijenili super-brzu olimpijsku stazu.

U ponedjeljak je promijenjen zavoj 11, s početka kojeg je uklonjen sloj leda. Time olimpijske bob posade nikako nisu mogle biti zadovoljne, a Kanađanka je Helen Upperton komentirala: "Staza je potpuno ista kao i cijelog tjedna."

Nakon izlijetanja Hrvata i Latvijaca organizatori su ipak shvatili da je "vrag odnio šalu" te promjeni konfiguracije staze pristupili ozbiljnije. Led je skinut i kod zavoja 13, koji je već dobio zloglasno ime "50-50", jer upravo toliko šanse za prolazak ili izlijetanje imaju bobisti.

Vezane vijesti

Posebno su te promjene važne za bobove četverosjede, koji su njima dobili nešto manevarskog prostora. "Nemojte se zavaravati, to je i dalje najbrža staza na svijetu", kazao je američki bob trener Brian Shimer.

Nakon promjena i natjecatelji su izrazili svoje zadovoljstvo, posebno ulaskom i izlaskom iz zavoja 11, u koji su prije morali ući u savršenoj liniji, ukoliko su željeli i - izaći: "Malo je lakše. Ne mnogo, ali je", rekla je tako Cathleen Martini, njemačka bobistica.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!