Zimski sportovi

Platak dočekuje europsku elitu

Sportnet • utorak, 23.02.2010.
Platak dočekuje europsku elitu

U Rijeci je održana konferencija za medije na kojoj je predstavljen Adriatic Slalom, muška skijaška slalom utrka FIS Europskog kupa koja će se održati 7. ožujka 2010. godine na poznatom riječkom skijalištu Platak.

Tradicionalnu skijašku utrku Jadranski slalom, koja je ove godine uvrštena u službeni kalendar FIS Europskog kupa, predstavili su zamjenik župana Primorsko goranske županije Vidoje Vujić, pročelnik Odjela gradske uprave za sport i tehničku kulturu Veljko Karabaić, predsjednik Organizacijskog odbora Adriatic Slaloma i Ski kluba Rijeka Davor Štimac te glavni trener Ski kluba Rijeka Nikola Androšević.

Zamjenik župana Vidoje Vujić istaknuo je da se oživljavanje županijskog Sportskog i rekreativnog centra Platak već nekoliko desetljeća nameće kao vrlo poželjna regionalna i nacionalna razvojna mogućnost, te sa zadovoljstvom potvrdio da Strateške smjernice rada Primorsko-goranske županije za razdoblje od 2009. do 2013. godine predviđaju u okvirima SRC Platak razvoj cjelovite idejne i provedbene sheme projekta te izgradnju objekata prilagođenih sadržajima sporta i rekreacije na Platku.

Pročelnik Veljko Karabaić izrazio je zadovoljstvo domaćinstvom utrke koje će uvelike pridonijeti razvoju skijališta Platak, koji je neophodan domaći trening poligon za razvoj Ski kluba Rijeka i budućnost riječkih skijaša. Isto tako, pozvao je sve sugrađane na Korzo, u subotu 6.3., kada će biti održano javno izvlačenje startnih brojeva i koncert "Neno Belan & Fiumensi". Očekujemo da će veliki broj građana podržati slalomaše na Platku, a Autotrolej će osigurati besplatan prijevoz s Delte i Grobničkog polja za sve gledatelje uz predočenje ulaznice, rekao je Karabaić.

Predsjednik Organizacijskog odbora Davor Štimac istaknuo je kako se ove godine Jadranski slalom po prvi put upisuje u kalendar FIS Europskog kupa što dokazuje povjerenje FIS-a u hrvatsko skijanje i organizaciju skijaških natjecanja. Štimac je posebno zahvalio Primorsko-goranskoj županiji, Gradu Rijeci i Općini Čavle bez čije pomoći organizacija ove utrke ne bi bila moguća. Organizacija utrke ide prema planu, a u odnosu na prijašnje godine na Platku je uređena pomoćna staza Radeševo II, te u subotu 27.2. očekujemo delegaciju FIS-a koja će pregledati stazu Radeševo I i dati završne upute za održavanje utrke, rekao je Štimac.

Štimac je najavio 100-tinjak europskih slalomaša na Platku, a sama utrka na rasporedu je 7.3. sa startom prve vožnje u 10 sati i druge vožnje u 13 sati. Svemu tome predhodit će javno izvlačenje brojeva u subotu, 6.3. na na Korzu s početkom u 19 sati nakon čega slijedi koncert "Neno Belan & Fiumensi". Prodaja karata počinje 25.2. na Korzu (ispod Radija Rijeke), a za svu djecu mlađu od 12 godina, naravno u pratnji roditelja, karta je besplatna. Kupnjom karte građanima je osiguran prijevoz na Platak, topli obrok i sudjelovanje u nagradnoj igri.

Za kraj, prisutnima se obratio glavni trener Ski kluba Rijeka Nikola Androšević koji je naglasio kako je našim skijašima posebno zadovoljstvo voziti utrku pred domaćom publikom i prijateljima, te je pozvao sve navijače i zaljubljenike u skijanje da dođu i podrže hrvatske skijaše, ali i da sportskim navijanjem bodre sve sudionike utrke. Također je izrazio zahvalnost Primorsko–goranskoj županiji i Gradu Rijeci na podršci u realizaciji projekta i revitalizaciji skijanja na Platku koje će u budućnosti zasigurno omogućiti stvaranje novih naraštaja riječkih skijaša.

Sve dodatne informacije o Adriatic Slalomu možete potražiti na službenoj internet stranici – www.adriaticslalom.com.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!