Zimski sportovi

"Ne možemo ovako kod kuće"

Borna Rupnik • srijeda, 24.02.2010.
"Ne možemo ovako kod kuće"
Foto: Kristijan Komarica

Graz je i po četvrti puta ove sezone uzdignutih ruku napustio zagrebački Dom sportova. Miroslav Brumerčik zna koliko će teško biti uzvratiti im, ali govora o predaji, naravno, nema...

Miroslav Brumerčik nije se libio komplimentirati protivniku nakon utakmice Medveščaka i Graza. Austrijanci su još jednom opravdali svoju ulogu favorita u ovom četvrtfinalnom ogledu.

"Nisu bili slučajno prva momčad na tablici. Odigrali su vrlo dobru obranu, nisu nam dopustili previše šansi. Iz poluprilika ponekad nismo uspjeli ni pucati, sve su nam blokirali", izjavio je jedan od simbola ekipe Medvjeda.

"Nema druge"

"Pripremit ćemo se kao i za svaku drugu utakmicu. Idemo pobijediti, nemamo druge. Moramo se vratiti u seriju. Teret je na nama, premda nitko nije očekivao da ćemo dobiti Graz 4-0 u četvrtfinalu", dodao je Brumerčik.

Početak je bio izvrstan. Medveščak je poveo 2:0 i činilo se da će Graz konačno pasti: "Da, u tim je trenucima sve funkcioniralo kako treba. Poslije se nismo dovoljno konkretno posvetili napadu. Ne možemo ovako igrati kod kuće, moramo biti znatno ofenzivniji".

"Ujedno su 99ersi kaznili sve naše greške. Preostaje nam borbeno ući u sljedeći susret, kako smo igrali i tijekom cijele sezone", smatra popularni Brum.

Puno će toga prolaziti kroz glave igrače Medveščaka nakon ovakve utakmice: "Stvar je psihološkog pristupa. Bili smo osma momčad i ušli u doigravanje, a sada se već borimo i za nastavak natjecanja kada smo već tu".

"U obje smo ove utakmice pokazali da možemo pobijediti Graz, i kod kuće i u gostima. Moramo se dobro odmoriti prije puta u četvrtak jer su i oni umorni", smatra Brumerčik.

"Moramo odigrati još bolju obranu, puno bolji napad, a svaka je utakmica priča za sebe i tu crpimo svoju nadu", zaključio je Miroslav Brumerčik.

EBEL, međurunda

1LIWEST BW Linz (+4)1032:29+316
2Medveščak (+3)1031:29+214
3Alba Volán 1037:26+1114
4Red Bull Salzburg (+2)1032:42-1011
5KAC (+1)1026:28-29
6Telemach Olimpija 1035:39-49

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!