Zimski sportovi

Uigrano do zlata

Martina Oštrić • srijeda, 24.02.2010.
Uigrano do zlata
Foto: EPA

Reprezentacija Austrije u Nordijskoj kombinaciji obranila je momčadsko zlato s Olimpijskih igara u Torinu. Sjedinjene Američke države osvojile su srebro, dok su se Nijemci okitili broncom. Finci, prvi nakon skokova katastrofalnim su trčanjem pali na sedmo mjesto...

Nakon zlata u momčadskom natjecanju u skokovima, reprezentacija Austrije dokazala je da im ni u kombinaciji nitko ne može parirati. Treći nakon skokova do obrane torinske zlatne medalje došli su s nešto više od pet sekundi ispred Amerikanaca, a s obzirom da se radi o uigranoj ekipi u kojoj se natječu čak trojica iz Torina, zlato je bilo očekivano.

Reprezentacija SAD-a, s druge strane, imala je odličnu startnu poziciju nakon skokova. Zaostajali su za Fincima 0,2 sekunde, dok su pred Austrijancima imali više od 35 sekundi prednosti. Činilo se kao lagan posao za tradicionalno dobre američke trkače, no na kraju im je zlato ipak promaklo pred odličnim Austrijancima.

Nakon dvostrukih srebra sa dviju posljednjih Igara, Nijemci su se danas okitili broncom. Od srebrne četvorke iz Torina, jedino je Bjoern Kircheisen još uvijek u momčadi. Predvođeni zlatnim Jasonom Lamy-Chappuisom Francuzi su doskijali do četvrtog mjesta. Do bronce ih je dijelilo 20 sekundi.

Najveće razočarenje gledateljima su priuštili Finci. Prvi nakon skokova, branitelji bronce u trčanju su prosuli sve dobro napravljeno u prvom dijelu natjecanja, te na kraju završili na sedmom mjestu od deset reprezentacija.

Rezultati natjecanja:
1. Austrija 49:31.6
2. SAD + 5,2
3. Njemačka +19,5
4. Francuska + 39,8
5. Norveška + 54,3
6. Japan + 1:14,2
7. Finska + 2:21,5
8. Republika Češka +3:18,6
9. Švicarska + 4:18,2
10. Italija + 4:42.9

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!