Košarka

Video: Bryant se vratio u stilu

Branimir Korać • srijeda, 24.02.2010.
Video: Bryant se vratio u stilu
Foto: EPA

Nekoliko vrlo zanimljivih i neizvjesnih utakmica odigrano je noćas u NBA ligi. LA Lakersi su dočekali povratak Kobea Bryanta, a on im je tricom četiri sekunde prije kraja donio pobjedu u Memphisu. Praktički sa sirenom slavili su i Sunsi u Oklahomi prekinuvši niz Thundera...

Cleveland Cavsi svladali su uz dosta problema New Orleans Hornetse 105:95. Puno teže su Cavsi došli do pobjede nego što to rezultat pokazuje, tek u samoj završnici uspjeli su se posve odvojiti i stići do važne pobjede, prve od dolaska Antawna Jamisona. "Definitivno ne igramo kako želimo igrati. Svi to znamo i borimo se zajedničkim snagama da prođemo kroz to", priznao je nakon teške pobjede trener Cavsa Mike Brown.

LeBron James ih je predvodio s 20 poena i 13 asistencija, a 20 poena i sedam skokova dodao je Shaquille O'Neal. U sastavu Hornetsa briljirao je rookie Marcus Thornton s 37 poena od čega čak 23 u drugoj četvrtini čime je srušio rekord Hornetsa po broju poena jednog igrača u četvrtini. 22 poena i deset asistencija upisao je Darren Collison.

Kobe Bryant se vratio u sastav Los Angeles Lakersa i pogodio šesti šut za pobjedu ove sezone. Grizzliesi imaju za čim žaliti, igrali su odlično, imali pobjedu u rukama, no prvo je O.J. Mayo kod 98:96 promašio oba bacanja 18 sekundi prije kraja, zatim je Bryant blokiran na polaganju, a Lakersi uzeli skok u napadu da bi Kobe iz ponovljenog pokušaja četiri sekunde prije kraja ubacio tricu za pobjedu. Sa sirenom je Mayo pokušao donijeti pobjedu Memphisu, ali je bio neprecizan. "Nitko u svijetu više nije šokiran onim što Kobe Bryant radi. U završnici susreta uistinu je iskočio i donio momčadi pobjedu", rekao je Pau Gasol nakon susreta, prvog Bryantovog nakon pet utakmica pauze zbog ozljede.

Kobe je ubacio 32 poena uz sedam skokova, a 22 poena i 13 skokova dodao je Pau Gasol. Kod Grizzliesa 25 poena ubacio je O.J. Mayo, 20 poena uz 14 skokova Zach Randolph dok je 11 skokova uhvatio Marc Gasol.

Miami je bez Dwyanea Wadea upisao još jedan poraz, ovaj put na domaćem parketu od slabašne Minnesote. Heat se mučio tijekom cijelog susreta, gosti su imali prednost i u samoj završnici nisu uspjeli dovršiti povratak i izboriti barem produžetak. Wayne Ellington je u samom finišu ubacio oba bacanja, Miamiju je ostalo premalo vremena i Cookov pokušaj za tri iz teške situacije nije bio precizan.

Kevin Love ubacio je 17 poena uz 12 skokova, 16 poena i pet skokova dodao je Jonny Flynn, a deset poena i 11 skokova Al Jefferson. Kod Miamija 26 poena i sedam skokova (trica 6/7) upisao je Dorrel Wright, a 18 poena i šest skokova Jermaine O'Neal.

OZLJEDE, OZLJEDE

Cijela momčad Blazersa na čelu s trenerom McMillanom problijedila je kada je u petoj minuti susreta s Netsima Marcus Camby ostao ležati na parketu uz bolnu grimasu. Tek što je stigao iz Clippersa, Camby je bio glavna opcija na centarskoj poziciji, a činilo se kako je poput Odena i Przybille upoznao kletvu koja prati Portlandovu momčad ove sezone. Ipak, sretna vijest ubrzo je glasila, Camby je ozlijedio nožni zglob, ali nije teža ozljeda te će biti uskoro spreman za povratak. No tu nije bio kraj. U posljednjoj četvrtini repriza, samo je ovaj put na parketu ostao Jarryd Bayless nakon jednog šuta za tri poena. I on je šepajući napustio parket, nije se više vraćao, a dijagnoza je ista kao i po pitanju Cambyja.

Boston Celticsi i New York Knicksi praktički do posljednje četvrtine nisu igrali obranu. No u zadnjih 12 minuta poveli su tešku borbu za pobjedu, a ključan trenutak dogodio se 50 sekundi prije kraja kada je kod 109:106 za Celticse Wilson Chandler krenuo na lagano polaganje i kada se već činilo kako će smanjiti na poen zaostatka, Ray Allen je iskočio i krasno ga blokirao.

Upravo Allen s 24 poena i pet skokova predvodio je Celticse, 16 poena i osam skokova dodao je Kevin Garnett, a 15 poena i 16 asistencija Rajon Rondo. Na drugoj strani David Lee je ubacio 28 poena uz 15 skokova, a 19 poena dodao je Chandler.

Portland je uspješno odradio gostovanje kod slabašnih Netsa i spriječio treći uzastopni poraz. Blazersi su tijekom susreta imali 21 poen prednosti da bi domaćin u posljednjoj četvrtini stigao na svega pet poena zaostatka. Ipak, Brandon Roy je povukao kada je bilo najvažnije i spriječio je veliki povratak Netsa koji i dalje ostaju na svega pet pobjeda u sezoni.

Roy je ubacio 28 poena, LaMarcus Aldridge je dodao 27 poena i sedam skokova, a Andre Miller 20 poena i sedam asistencija. Kod Netsa 28 poena i šest skokova upisao je Courtney Lee, 28 poena i pet asistencija Devin Harris, a 17 poena i deset skokova Brook Lopez.

Niz od devet uzastopnih pobjeda Oklahome prekinut je u susretu s Phoenix Sunsima. Sunsi su u završnici zaostajali deset poena, ali su uspjeli napraviti preokret i ubačajem Jasona Richardsona sedam desetinki prije kraja stići do pobjede. Kevin Durant igrao je još jednu briljantnu utakmicu, ali nije pomoglo. "Ovakav niz neće sigurno trajati do kraja sezone. Naravno da mi se sviđa, ali ovo je preozbiljna liga da bih mogao ovako nastaviti", skromno je govorio Durant i nakon što je u 29. utakmici u nizu ubacio više od 25 poena.

Susret je završio s 36 poena i osam skokova, a 21 poen i deset asistencija dodao je Russell Westbrook. Kod Netsa nije bilo Stevea Nasha, no vrlo dobri su bili Amare Stoudamire s 30 poena i devet skokova, Grant Hill s 21 poenom i devet skokova, Jason Richardson s 20 poena i 13 skokova te Nashova zamjena Goran Dragič sa 16 poena i deset asistencija.

NBA liga

15.04.2010.
Portland Trail Blazers116:122Golden State Warriors
Los Angeles Clippers107:91Los Angeles Lakers
Utah Jazz86:100Phoenix Suns
Atlanta Hawks99:83Cleveland Cavaliers
Washington Wizards98:97Indiana Pacers
Minnesota Timberwolves98:103Detroit Pistons
Oklahoma City Thunder114:105Memphis Grizzlies
Miami Heat94:86 *New Jersey Nets
Dallas Mavericks96:89San Antonio Spurs
Charlotte Bobcats89:98Chicago Bulls
Boston Celtics95:106Milwaukee Bucks
Houston Rockets115:123New Orleans Hornets
Orlando Magic125:111Philadelphia 76ers
Toronto Raptors131:113New York Knicks
14.04.2010.
Chicago Bulls101:93Boston Celtics

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!