Košarka

Prokom šokirao europskog viceprvaka

Goran Markuš • srijeda, 24.02.2010.
Prokom šokirao europskog viceprvaka
Foto: EPA

Nakon što su se u Moskvi vrlo dobro držali uvodnih 28 minuta na domaćem parketu poljski je Prokom otišao korak dalje i odličnom igrom u samoj završnici uspjeli su iznenaditi aktualne europske viceprvake, ruski CSKA...

Iako su za TOP 16 uhvatili doslovce posljednji vlak košarkaši Prokoma već su nakon prva dva susreta upisali dvije pobjede da bi ih u Moskvi CSKA konačno zaustavio potvrdivši svoju dominaciju u skupini G. Međutim, u uzvratnom susretu europski viceprvak šokantno je poražen odličnom završnicom domaćina, završnicom koja im je prije dva tjedna donijela oba boda.

Na samom otvaranju susreta činilo se da stvari idu kako su Rusi i planirali, no domaćin se vrlo brzo probudio i u narednih deset minuta odličnom šuterskom serijom osiguravaju potpuno neočekivano vodstvo od pet poena na poluvremenu.

Nakon što su porazgovarali sa svojim trenerom, Evgenijem Pašutinom, činilo se da su gosti ipak uspjeli ponovno posložiti svoje redove i do ulaska u posljednjih deset minuta još jednom okreću rezultat u svoju korist. Međutim, domaćin se nije bio spreman predati i fantastičnom obrambenom igrom ispred pet tisuća gledatelja u posljednjoj četvrtini zaustavljaju CSKA na svega 12 poena istovremeno im utrpavši 24 što se pokazalo i više nego dovoljnim za mirno + 7 slavlje.

Utakmicu za pamćenje odigrao je Jan-Hendrick Jagla (18 poena, 7 skokova) koji je uz Davida Logana (22 poena, 4 asistencije) i Qyntela Woodsa (19 poena, 4 asistencije) daleko najzaslužniji za veliko košarkaško iznenađenje Prokoma.

S druge strane terena najefikasnijim se pokazao dvojac Trajan Langdon (20 poena, 6 skokova) - Ramunas Šiškauskas (19 poena, 5 asistencija) dok je naš Zoran Planinić za 22 minute na terenu uz pet poena upisao po jedan skok i asistenciju.

Euroliga, skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Asseco Prokom Gdynia88:81CSKA Moskva
Žalgiris89:84Unicaja Málaga
1CSKA Moskva 51+46
2Asseco Prokom Gdynia 33+16
3Unicaja Málaga 24-2
4Žalgiris 24-60

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Euroliga, skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Asseco Prokom Gdynia88:81CSKA Moskva
Žalgiris89:84Unicaja Málaga
1CSKA Moskva 51+46
2Asseco Prokom Gdynia 33+16
3Unicaja Málaga 24-2
4Žalgiris 24-60

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!