Zimski sportovi

Lasilla ispred Kineskinja

Antonija Pavlić • četvrtak, 25.02.2010.
Lasilla ispred Kineskinja

Podijeljene su medalje i u posljednjoj disciplini slobodnog skijanja za sportašice. Zlato u izvođenju akrobatskih skokova pripalo je Australki Lydiji Lasilli, srebro je obranila Li Nina, a podij je zaokružila njena sunarodnjakinja Guo Xinxin...

Gusta je magla obavila planinu Cypress prije natjecanja najboljih svjetskih akrobatskih skijašica. U mnogome je to onemogućilo praćenje gotovo 8.000 gledatelja, među kojima je vjerojatno najviše bilo australskih zastava.

Mnogobrojne je Australce, stoga, obradovala Lydia Lasilla, doskočivši na 214.74 poena i odnijevši zlato ispred kineskog dua Li Nina i Gou Xinxin. Prvospomenuta je obranila srebro iz Torina, dodavši još jednu medalju trofejima pobjednice ovogodišnjeg Svjetskog kupa i prošlogodišnje svjetske prvakinje.

"Ne plačem jer nisam osvojila zlato. Plačem jer sam učinila četiri odlična skoka i što su mi se konačno isplatile godine treniranja. Dala sam maksimum i osjećam se prekrasno", rekla je Li Nina.

Veliko olakšanje osjećala je i pobjednica Lasilla. "Ne mogu vjerovati da je sve gotovo. Putovanje je bilo dugo i toliko sam naporno radila, posebno prošle godine. U ekstazi sam, oduševljena kako se sve završilo."

Slobodno skijanje, skijašice, akrobatski skokovi:
1. Lydia Lasilla (Australija) 214.74
2. Li Nina (Kina) 207.23
3. Guo Xinxin (Kina) 205.22

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!