Zimski sportovi

Amerikanci dominirali utrkom

Martina Oštrić • petak, 26.02.2010.
Amerikanci dominirali utrkom
Foto: EPA

Na finalnom natjecanju Nordijske kombinacije Bill Demong osvojio je zlatnu medalju. Do trećeg srebra na ZOI stigao je Johnny Spillane, dok je do bronce doskijao najbolji nakon skokova, Bernhard Gruber...

Američki reprezentativci Bill Demong i Johnny Spillane u potpunosti su dominirali u utrci na 10 km nordijske kombinacije koja je u konačnici Demongu donijela zlatno odličje ispred sunarodnjaka Spillanea. Šesti nakon doskoka Demong je jednog po jednog prolazio ostale natjecatelje nakon čega je izbio na prvo mjesto sa nekoliko stotinki prednosti ispred sunarodnjaka Spillanea i Bernharda Grubera.

Kada se nakon posljednjeg prolaza činilo kako će trojka neizvjesno ući u završnicu utrke, Demong je ubrzao, te se u posljednjih 700 metara odvojio od konkurencije ušavši u cilj četiri sekunde ispred Johnnyja Spillanea. Spillane je tako, nakon male skakaonice i momčadskog natjecanja osvojio i treće srebro na Igrama. Prvoplasiranom nakon skokova, Austrijancu Gruberu, na kraju je pripala bronca, što je, uz momčadsko zlato, njegova druga medalja u Vancouveru.

Hannu Manninen nadoknadio je gotovo 40 sekundi zaostatka od skokova, no to mu je bilo dovoljno samo za četvrtu poziciju. Sunarodnjak mu Janne Ryynaenen, za razliku od njega, prednost stečenu u skokovima vrlo je brzo izgubio te natjecanje završio na 12. poziciji. Osvajač zlatne medalje s male skakaonice, Jason Lamy Chappuis imao je poprilično loš 29. skok natjecanja i 2.22 minute zaostatka za Gruberom, no utrku je završio na 18. mjestu.

Rezultati natjecanja.
1. B. Demong SAD 25:32,9
2. J. Spillane SAD + 4,0
3. B. Gruber AUT + 10,8
4. H. Manninen FIN + 33,1
5. P. Churavy CZE + 34,0
6. P. Tande NOR + 38,3
7. A. Pittin ITA 40,7
8. M. Stecher AUT 48,2
9. A. Watabe JPN + 48,8
10. C. Bieler AUT 48,8

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!