Zimski sportovi

Prvo bjelorusko olimpijsko zlato

Antonija Pavlić • petak, 26.02.2010.
Prvo bjelorusko olimpijsko zlato
Foto: EPA

Aleksej Grišin pobjedom u disciplini akrobatskog skijanja donio je Bjelorusiji prvo zlato na zimskim olimpijskim igrama, a treću medalju ukupno. Grišin je bio brončani na Igrama u Salt Lake Cityju 2002, a i sedmerostruki je osvajač natjecanja Svjetskoga kupa...

Bjelorus Aleksej Grišin pobjednik je akrobatskih skokova u disciplini slobodnog skijanja na Olimpijskim igrama u Vancouveru. Grišin je slavio s nepunim bodom prednosti pred Amerikancem Jeretom Petersonom, donijevši tako svojoj zemlji prvo olimpijsko zlatno odličje na zimskim igrama.

"Još uvijek sam u šoku, ne shvaćam što sam učinio. Bio sam odlučan, rekao sam si da to jednostavno moram učiniti i uspio", kratak je bio sedmerostruki osvajač natjecanja Svjetskoga kupa i brončani s igara u Salt Lake Cityju 2002. godine.

"Lagao sam kada sam rekao da me samo zlato može zadovoljiti. Presretan sam i srebrom, ništa više nisam mogao tražiti. Toliko sam puta u živout pao, da se osjećam nevjerojatno što sam konačno učinio nešto posebno za sebe i svoju državu", misli pak srebrni Amerikanac.

Brončanu medalju s 242.53 bodova osvojio je Kinez Zhongqing Liu.

Cypress, freestyle, akrobatsko skijanje:
1. Aleksej Grišin (Bjelorusija) 248.41 bod
2. Jeret Peterson (SAD) 247.21
3. Zhongqing Liu (Kina) 242.53

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!