Zimski sportovi

Nedodirljivost na djelu

Borna Rupnik • petak, 26.02.2010.
Nedodirljivost na djelu
Foto: EPA

Slobodni program klizačica nije donio nikakva iznenađenja, što znači da se Kim Yu-Na premoćno okitila zlatom. Srebro putuje u Japan, a bronca ostaje u Kanadi...

Kim Yu-Na pokazala je i Vancouveru da joj trenutačno nema premca. Klizačica iz Južne Koreje stvorila je solidnu zalihu već u kratkom programu da bi u četvrtak u slobodnom dijelu također bila nedodirljiva za konkurenciju.

Prve pratiteljice ostavila je na ukupno više od 20 bodova zaostatka, a u svoju je izvedbu uvrstila čak 11 skokova, uključujući i otvaranje s dvostrukim trostrukim skokom. 11.000 navijača pozdravilo je aktualnu svjetsku prvakinju i novopečenu olimpijsku pobjednicu potpuno zasluženim ovacijama.

Vezane vijesti

Zlatna Kim Yu-Na svoj je nastup završila u suzama: "Uvijek sam gledala druge natjecateljice kako plaču i pitala se čemu to. Meni se ovo dogodilo prvi put i još mi uvijek nije jasno zašto sam to učinila".

"Još uvijek ne mogu vjerovati da je došao ovaj dan. Zbroj bodova je fantastičan, iznenađena sam. Gotovo bih se mogla mjeriti s muškarcima", rekla je Kim Yu-Na.

"U prošlosti sam se pribojavala da neću uspjeti izvesti sve što sam zamislila. Zato sam sada posebno sretna činjenicom da sam uspješno pokazala sve što vježbam na treninzima", dodala je.

Borba za srebro bila je puno neizvjesnija. Svoju je prednost naposljetku obranila Japanka Mao Asada ispred domaće ljubimice Joannie Rochette, usprkos manjoj pogrešci u doskoku sredinom svoje predstave.

Naime, i Kanađanka je imala problema u tom segmentu, no ipak je osigurala svojoj zemlji prvo olimpijsko odličje u ovoj disciplini nakon 1988. godine, kada je Elizabeth Manley u Calgaryju uzela srebro.

Amerikanka Mirai Nagasu bila je četvrta, Japanka Miki Ando peta, dok se na šesto mjesto probila Finkinja Laura Lepisto, koja je tako najbolje branila boje Starog kontinenta.

Umjetničko klizanje (Ž), ukupni poredak:
1. Kim Yu-Na (Južna Koreja) 228,56
2. Mao Asada (Japan) 205,50
3. Joannie Rochette (Kanada) 202,64

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!