Zimski sportovi

Hat-trick Kanađanki

Ante Jukić • petak, 26.02.2010.
Hat-trick Kanađanki
Foto: EPA

Domaćin OI proslavio je noćas prvo od, vjeruju oni, dva hokejska zlata. Kanađanke su u finalu svladale svoje jedine prave konkurentice, reprezentativke SAD-a, rezultatom 2:0.

Finale Kanade i SAD-a u ženskom dijelu hokejskog turnira bilo je zapisano u službene biltene i uoči početka Igara. Sjevernoameričke susjede, naime, od 1998. godine, kada je ženski hokej prvi puta uvršten u program ZOI, igrale su u finalu gotovo svih velikih natjecanja (OI i Svjetska prvenstva), a iznimka je bio jedino Torino 2006. godine, kada su SAD u polufinalu neočekivano ispale od Švedske, što dovoljno govori o apsolutnoj dominaciji ovih dvaju zemalja.

Kanađanke su do svog trećeg uzastopnog olimpijskog zlata (Amerikanke su slavile 1998.) došle zahvaljujući ponajprije inspiraciji Marie-Philip Poulin, koja je u razmaku od samo tri minute krajem prve trećine postigla dva pogotka i prelomila utakmicu u korist domaćina. Za ostatak posla pobrinula se vratarica Shannon Szabados, čijih 28 obrana nije ostavilo nikakve šanse Amerikankama.

ZOI hokej, finale (ž):

Kanada - SAD 2:0 (Poulin 14., 17.)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!