Zimski sportovi

Kanada zlatna, Nizozemska treća s rekordom

Matej Milanović • nedjelja, 28.02.2010.
Kanada zlatna, Nizozemska treća s rekordom
Foto: EPA

U team pursuitu za klizače Kanada je osvojila zlato svladavši u finalu svoje susjede, Amerikance. Broncu je pak osvojila Nizozemska s Olimpijskom rekordom.

U finalu za treće mjesto susreli su se Nizozemci i Norvežani. Nizozemska je odmah zaradila četiri desetinke prednosti. Norvežani su između četvrtog i šestog mjerenja vremena smanjili zaostatak i došli na četvrtinu sekunde zaostatka za protivnicima. No, Nizozemska je nakon toga brzo vratila pola sekunde prednosti i kontrolirala utrku do kraja osvojivši broncu u vremenu 3:39.95 što je novi Olimpijski rekord. Norveška je pak u konačnici zaostala 55 stotinki za medaljom

U finalu su pak bili susjedi Kanada i SAD. Kanada je povela na početku i nije više ispuštala prednost. Amerikanci su se pred kraj utrke približili, no nisu bili dovoljno brzi kako bi stigli Kanađane te su na kraju zaostali 21 stotinku sekunde.

Valja primijetiti da je konačno vrijeme Kanade od 3:41.37 brže od olimpijskog rekorda kojeg su upravo Kanađani postavili u polufinalu, ali je slabije od onog što su Nizozemska i Norveška ostvarili u finalu za broncu.

Olimpijske igre, Vancouver, Brzo klizanje, Team pursuit klizača:
1. Kanada
2. SAD
3. Nizozemska
4. Norveška
5. Južna Koreja
6. Italija
7. Švedska
8. Japan

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!