Košarka

Ukić odličan u gradskom derbiju

Branimir Korać • nedjelja, 28.02.2010.
Ukić odličan u gradskom derbiju
Foto: Bruno Blumenschein

20. kolo turskog prvenstva donijelo je dvoboj Fenerbahčea i Galatasaraya u kojem je bolji bio Fenerbahče uz odličnu igru Roka Lenija Ukića...

Fenerbahče je u gradskom derbiju upisao pobjedu protiv Galatasaraya 81:77. Momčad Fenerbahčea trebala je i s manje stresova doći do pobjede, imala je uoči posljednje četvrtine visokih 14 poena prednosti, ali napadački vrlo dobrom igrom Galatasaray je u zadnjih deset minuta smanjio zaostatak i približio se na svega tri poena zaostatka. Ipak za nešto više nisu imali snage i Fenerbahče je osigurao pobjedu preko Ukića i Greera.

Roko Leni Ukić je odigrao jako dobru utakmicu i za 23 minute ubacio je 19 poena (7/11) uz tri asistencije. Ömer Onan je dodao 17 poena, Mirsad Turkcan deset poena i deset skokova, a Gordan Giriček za šest minuta ubacio je dva poena (1/1) uz dvije asistencije. Kod Galatasaraya Michael Wilkinson je ubacio 18 poena uz devet skokova, a Radoslav Rančik 17 poena i devet skokova.

Bornova je priredila neugodno iznenađenje svojim navijačima izgubivši na svom parketu od Mersina 67:50. Napadački vrlo loša prezentacija Bornove je kažnjena, a Mersin je dominirao svih 40 minuta i slavio. Dominic James sa 17 poena i devet asistencija predvodio je Mersin dok je Frank Elegar kod domaćina ubacio 13 poena.

U derbiju začelja pretposljednji Kepez lako je svladao posljednjeplasiranu Darussafaku 82:63. Najzaslužniji za pobjedu bio je raspoloženi Jovo Stanojević s 27 poena i deset skokova dok je kod gostiju Quincy Douby ubacio 25 poena.

S porazom zasigurno nije računao niti Turk Telekom koji je gostovao kod Aliage, međutim domaćin je bio vrlo raspoložen i uzeo je pobjedu 93:77. Quinton Hosley bio je nezaustavljiv s 31 poenom i sedam skokova, a gostima nije pomogla niti dobra večer Krisa Langa koji je upisao 20 poena i osam skokova.

Očekivani poraz na svom parketu upisao je Oyak Renault kojeg je svladala Antalya. Gosti su u posljednju četvrtinu ušli sa zaostatkom od osam poena, no nju su dobili 31:15 i na kraju slavili 85:77. Aaron Jackson bio je najbolji kod Antalyje s 24 poena i pet asistencija, a kod domaćina Joshua Heytvelt je ubacio 20 poena uz 14 skokova.

Turska liga, 20. kolo:
Aliaga - Turk Telekom 93:77
Erdemir - Tofas 69:71
Kepez - Darussafaka 82:63
Fenerbahče Ülker - Galatasaray 81:77
Oyak Renault - Antalya 77:85
Bornova - Mersin 50:67

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!