Nogomet

Mlade Hrvate u Reimsu čeka 10.000 ljudi

Borna Rupnik • ponedjeljak, 01.03.2010.
Mlade Hrvate u Reimsu čeka 10.000 ljudi
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Mlada francuska nogometna vrsta imat će bučnu potporu s tribina stadiona u Reimsu kada se sučele našim mladićima, a tamošnji nas dužnosnici dočekuju s respektom...

U utorak navečer na travnjak stadiona u Reimsu istrčat će ponajbolji mladi nogometaši Francuske i Hrvatske, što će izabranicima Dražena Ladića biti odlična provjera prije nastavka puta prema europskoj smotri.

Francuski izbornik Eric Mombaerts pozvao je u svoju vrstu, uz brojne talentirane nogometaše iz domaće lige, i poznata imena poput Davida N'Goga iz Liverpoola, Armandea Traorea iz Arsenala te Stevena N'Zonzija iz Blackburna pa Hrvatska neće imati nimalo lak zadatak.

U Reimsu je sve spremno, a organizatori su posebno ponosni na činjenicu da je njima ukazana čast da ugoste mlade nade. "Mlada se reprezentacija kod nas odlično osjeća, blizu smo Pariza i dobro smo prometno povezani", izjavio je francuskim medijima predsjednik lokalnog nogometnog saveza, Jean-Claude Hazeau.

Hrvatsku dočekuju s nužnim poštovanjem, tvrdi Hazeau: "Hrvatska ima sjajnu momčad. Oni će se protiv nas pripremati za nastavak kvalifikacija za Europsko prvenstvo, stoga će ovaj susret biti itekako zanimljiv".

Za utakmicu mladih reprezentacija Francuske i Hrvatske prodano je već više od 10.000 ulaznica, a organizatori vjeruju da će taj broj na dan susreta porasti i do 12.000, stoga očekujemo da se mladi "kockasti" predstave u što boljem svjetlu.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometReprezentacija
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!