Nogomet

Pravi test za Ladićeve klince

Mihaela Bradovski • utorak, 02.03.2010.
Pravi test za Ladićeve klince
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Mladu hrvatsku reprezentaciju do 21 godine večeras u Reimsu očekuje vrlo jaka provjera protiv francuskih vršnjaka. Dražen Ladić i stručni stožer dobit će na uvid gdje se trenutno nalaze naši mladići u odnosu na europsku elitu u susretu s protivnikom iz samog vrha europskog nogometa...

Vrlo jaka Francuska s nizom poznatih igrača dočekat će večeras Hrvatsku u susretu U-21 reprezentacija koji će obojici izbornika odlično poslužiti kako bi vidjeli s kakvim kadrom raspolažu. Francuska je protivnik iz samog europskog vrha i reprezentacija koja odstupa stilom igre od naših čestih protivnika iz ove regije.

Izbornik Dražen Ladić pozvao je glavninu igrača koje je koristio u dosadašnjim kvalifikacijskim susretima, a u susretu s Francuskom u U-21 selekciji mogao bi debitirati mladi Šime Vrsaljko koji je naknadno dobio pozivnicu.

Kako Francuzi u svom sastavu imaju niz klasnih igrača, imamo i mi svoje adute. Prvenstveno tu su naši internacionalci Nikola Kalinić i Ivan Perišić koji nisu nepoznati široj europskoj nogometnoj javnosti, a osim njih svi ostali igrači su standardni u svojim klubovima i dokazali su se u seniorskom nogometu.

S Francuzima dva puta

Hrvatska reprezentacija do 21 godine s francuskim vršnjacima odigrala je dosad dva susreta i oba je izgubila rezultatom 1:0. Oba su odigrana na gostovanjima i to prvi 26. svibnja 1997. godine (generacija Bišćan, Pilipović, Šokota, Balaban), a drugi je odigran 18. svibnja 2006. godine (generacija Subašić, Pokrivač, Čale, Ćorluka...).

Francuze će predvoditi mladi napadač Liverpoola David N'Gog koji je ove sezone često dobivao priliku kod Rafaela Beniteza, Mahamadou Sakho, Armand Traore i još niz igrača koji igraju u francuskim prvoligaškim klubovima.

Našu reprezentaciju u Reimsu će dočekati vrlo dobra atmosfera s obzirom da je domaćin odradio odličan posao s promocijom utakmice i prodajom karata te ne treba strahovati od slabog odaziva gledatelja.

Dvoboj s Francuskom je i odlična prilika za podizanje samopouzdanja našim igračima uoči nastavka kvalifikacija u kojima zasad Hrvatska jako dobro stoji. Podsjećamo, u kvalifikacije je Hrvatska krenuli s domaćim porazom od Cipra, no u naredna četiri susreta padali su Norvežani, Srbi, Ciprani i Slovaci od kojih samo Srbi u Hrvatskoj. Ove pobjede vratile su Hrvatsku u igru za prolazak na Europsko prvenstvo, a prije ključnih susreta pozitivan rezultat protiv Francuske bi jako dobro došao.

Za očekivati je kako će Ladić Francuzima suprotstaviti od prve minute najjaču hrvatsku postavu predvođenu igračima koji su iznijeli nekoliko posljednjih dvoboja. U posljednjem susretu u Slovačkoj, Ladić je krenuo s postavom Kelava, Vida, Jozinović, Maloča, Lovren, Jajalo, Badelj, Rakitić, Oremuš, Perišić, Kalinić. U kadru nema Lovrena i Rakitića koji su s A reprezentacijom i tek ostaje za vidjeti za koga će se Ladić odlučiti umjesto njih.

Susret u Reimsu započinje u 20:50, a igra se na stadionu Auguste Delaune kapaciteta oko 22 tisuće gledatelja.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometReprezentacija
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!