Rukomet

"Umjesto da pomažu - oštećuju nas"

Ivor Krapac • petak, 05.03.2010.
"Umjesto da pomažu - oštećuju nas"
Foto: Davor Sajko

Priča o sudačkom kriteriju s kojim su bili nezadovoljni nakon poraza od Ciudad Reala nastavila se i uoči novog nastupa zagrebačkog Croatia osiguranja u Ligi prvaka, u nedjelju protiv HSV Hamburga. Glavni menadžer kluba Zoran Gobac nije štedio Europsku rukometnu federaciju...

Nakon trenera Senjanina Maglajlije koji se na to požalio nakon utakmice, ni vodstvo zagrebačkog CO-a nije zaobišlo suđenje protiv Ciudad Reala, ali ne samo u prošlotjednoj utakmici u Areni Zagreb, već i u prvom susretu odigranom u Španjolskoj. Kao što i inače čini, Zoran Gobac je i ovog puta bez okolišanja iznio s čime sve u klubu nisu zadovoljni.

Gobac je dio misli već usmjerio i na iduću sezonu najavljujući jaču momčad: "Sada već imamo snagu, a još ćemo se osvježiti s dva do tri igrača, pojačati se na pozicijama na kojima smatramo da nam je bitno. Očekujemo da ćemo sljedeće sezone od prve utakmice imati po 15 tisuća ljudi, želimo da svaka utakmica bude spektakl, moramo našim suparnicima biti rival da se svi plaše kada dođu u Zagreb, ali i kad smo u gostima".

"Već u ponedjeljak smo imali intervenciju prema EHF-u zbog toga što smo u obje utakmice protiv Ciudad Reala oštećeni za nekakvih 15-ak odluka, puno više u gostima, ali i ovdje gdje je bilo četiri-pet odluka na našu štetu. Izvršen je perfidan pritisak na suce, a sve nam je postalo jasno kada smo kasnije analizirali cijelu situaciju - sada su još postavili i dodatni osigurač s islandskim sucima za HSV u nedjelju da se kojim slučajem ne bi dogodilo da se Final Four u Njemačkoj igra bez njemačkih klubova, što bi se moglo dogoditi", kazao je glavni menadžer hrvatskih prvaka, ne štedeći EHF, ali ni Ciudad Real ni HSV Hamburg.

"Ovo što se događa nije dobro za rukomet, forsira se stvaranje zatvorenog kruga koji nije dobar, favorizira se novac i marketing, a ne kvaliteta, tu se izgleda neće birati sredstva. Ciudad protiv nas nije igrao za sebe, nego je igrao za Hamburg, to se ne ustručavam reći javno. Igrali su da se ne bi dogodilo ono što će se najvjerojatnije dogoditi, vidljivo je da gazda Ciudada sponzorira Hamburg, a nama prodaju pozu kako nisu u dobrim odnosima - to mogu prodavati nekom drugom".

Djeca u sport, ne na ulicu

Suradnja sa zagrebačkom Policijskom upravom u akciji "Više djece u sportu, manje na ulici", u kojoj CO osnovnoškolcima dijeli ulaznice za svoje utakmice, donijela je klubu zahvalnicu koju je u ime informativnog centra za prevenciju zagrebačke PU predao njegov voditelj Zdravko Valenta.

"Zahvaljujemo PU zagrebačkoj na suradnji već četiri godine, djeca odlaze ili na rukomet ili na hokej, roditelji više ne odlučuju sami i kada igra CO Zagreb, djeca dolaze na naše utakmice. To je ono za što smo se borili kroz ove četiri godine i veliki je plus za naš klub", rekao je Gobac.

"Znamo cijelu situaciju u europskom rukometu i gdje smrdi u europskom rukometu. U ponedjeljak navečer su pozvani predstavnici svih 16 sudionika završnice na sastanak i tu ćemo sve prokomentirati", nastavio je Gobac, smatrajući da EHF štiti samo neke: "Moramo naći partnere u drugim klubovima, pogotovo u Veszpremu, Celju, klubovima koji objektivno troše sličan novac kao Ciudad Real, ali za deset ili 12 utakmica u Europi. Nemamo razvijeno prvenstvo kao Nijemci, Španjolci, u EHF-u moraju cijeniti taj trud - i trebali bi nam pomoći, a ne da nas oštete, kao što je bilo s rumunjskim sucima u Ciudad Realu".

Pucanj u prazno ili pritisak od kojeg će Zagrebaši imati koristi? Pokazat će završnica aktualne i iduća sezona, no ne bi bilo iznenađenje da stvari s kojima su u klubu sada nezadovoljni uskoro više ne bude.

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Barlinek Industria Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6OTP Bank Pick Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik06.03.2010. u 14:16
    bolji od svih ostalih i nešto bolji od nas i od Line i da naši porazi od njih na EP 2006,SP 2007,OI 2008,i finalima SP 2009 i EP 2010 nisu bili slučajni ni urota sudaca.Francuzi svakavo jesu bolji od nas,ali im je veliki + što mi imamo Lino i Gopca!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.03.2010. u 14:13
    Dovoljno se sjetiti da je ovaj čovjek uništio Metković,Medvešćak,Paku Čavara,Peru Metličića,da je sipao drvlje i kamenje po IHF-u i EHF-u,da našu rep. stalno suci kradu i tek nakon poraza od Francuza u Beču je shvatio da su nažalost svih nas,Francuzi najbolja rukometna rep.svih vremena i da su puno... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.03.2010. u 19:07
    daj molim te gobac bude mi govoril o poštenju i namjestanju... on koji odreduje sve rezultate nase premier lige, odreduje koji igraci budu igrali za repku i sve ostale stvrai. kako ga nije sram. gadis mi se.....
    Obrisan korisnik
  • Bogomdani05.03.2010. u 15:27
    tko o čemu - kurva o poštenju :)
    Bogomdani
  • irilov05.03.2010. u 12:49
    ma njega ima bit sram, ne znan odakle mu obraza ista govorit, pogotovo o postenju da govori on- zoran gobac?! majko mila...
    irilov