Rukomet

Bitka za prestiž

Ivana Strahija • nedjelja, 07.03.2010.
Bitka za prestiž
Foto: Davor Sajko

U nedjeljnom susretu hrvatskog predstavnika Croatia osiguranja i njemačkog HSV-a glavnu će riječ voditi najbolji hrvatski rukometaši, s jedne strane Balić i Džomba, s druge Vori i Lacković.

Nikoga ne čudi previše što je Arena rasprodana, sve osim toga bilo bi čudo s obzirom na igrače koji će izaći na parket s jedne i s druge strane. I dok CO Zagreb ima većinom hrvatske reprezentativce u svojim redovima, uz dodatak Makedonca Lazarova i Mađara Gala, HSV se osim našim reprezentativcima može pohvaliti i Francuzima (braća Gille), i Nijemcima (Jansen, Bitter), ali i Poljacima (braća Lijewski). Ukratko, jedine su to dvije ekipe koje se u Ligi prvaka mogu podičiti sa sedam odnosno pet europskih medalja sa ovogodišnje smotre.

Susret u nedjelju bit će direktna borba za drugu poziciju tablice skupine C, no Zagrebu samo pobjeda neće biti dovoljna. Ona mora biti izražena s više od devet golova viška, što je protiv hamburškog sastava uistinu velik izazov.

Dakako, problem ne bi bio toliko velik da u trećem kolu Lige prvaka naši predstavnici nisu odigrali svoju najslabiju utakmicu sezone. Bio je to prvi jači test za Zagrepčane, kojeg su tragično omanuli i na kraju izgubili s 35:26. Da podsjetimo, naša se ekipa još dobro držala u prvom dijelu susreta te gubila samo –2 (14:12) na poluvremenu, da bi u drugom doživjela pravi potop, uz fantastično raspoloženog Vorija u "krivom" dresu.

No, ovo je sasvim nova utakmica, u kojoj će hrvatski predstavnik ipak biti uskraćen za važnu kariku svoje igre, Tončija Valčića, o čemu je trener Senjanin Maglajlija rekao: "Pristup za Hamburg mora biti još bolji nego protiv Ciudad Reala, iako smo i tada bili pravi što se borbenosti tiče, ali manjkalo nam je dosta drugih stvari. No, sada smo u poziciji da će Valčić teško biti spreman za nedjelju, a ta činjenica da nam nedostaje jedan od najboljih igrača mora dodatno motivirati sve koji budu na terenu i nas trenere da 'damo gas' još jače i pokušamo to nadoknaditi koliko se može".

Nijemci su, nakon peripetija s avionom, koji je kasnio zbog snijega, stigli u Zagreb puni očekivanja. Za njih je utakmica više od bitke za drugo mjesto skupine, jer se moraju iskupiti za prvenstveni poraz od Gummersbacha u tjednu za nama, pa će, kažu to i u zagrebačkom stručnom stožeru, HSV biti na 120 posto. "Na nama je da odigramo najmanje kao u prvom susretu u Hamburgu, po mogućnosti još i bolje. U svakom slučaju, točno znamo kako moramo odgovoriti na pojedine izazove Zagreba, a znamo i da nas čeka užarena Arena", rekao je trener Hamburžana Martin Schwalb.

No, već spomenuti poraz HSV od Gummersbacha, za kojeg igraju naši Vedran Zrnić i Drago Vuković, pokazao je da sastav iz Hamburga nije nepobjediv. No, stekao se dojam da je Gummersbach osim odlične igre imao i dosta sportske sreće, a nije sigurno da bi takav podvig mogao ponoviti.

Bilo kako bilo, hrvatski trojac u Areni ne očekuje zvižduke, rekao je Vori: "Jasno je da će za nas trojicu utakmica u Areni biti posebna. Nadamo se da će nas publika lijepo pozdraviti i da neće biti zvižduka."

Susret u zagrebačkoj Areni započinje u 18 sati.

Liga prvaka - Skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

10. kolo

Fyllingen Handball17:39Atletico de Madrid
FCK Handbold31:26Alingsas HK
RK Zagreb29:33HSV Hamburg
1Atletico de Madrid 10321:241+8020
2HSV Hamburg 10346:259+8716
3RK Zagreb 10292:266+2612
4FCK Handbold 10276:281-58
5Alingsas HK 10251:302-514
6Fyllingen Handball 10214:351-1370

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!