Zimski sportovi

"Razmišljala sam o odustajanju"

Antonija Pavlić • nedjelja, 07.03.2010.
"Razmišljala sam o odustajanju"
Foto: EPA

Dominique Gisin priznala je kako je imala malo sreće s vjetrom koji se smirio točno prije njezine vožnje pretposljednjeg superveleslaloma sezone u Crans Montani, no i istaknula kako vjeruje da ima potencijala u budućnosti biti konstantnija tokom sezone...

Dominique Gisin fantastično se oporavila poslije osme operacije koljena kojoj se morala podvrgnuti mjesec dana prije početka Olimpijskih igara u Vancouveru, te stravičnog pada koji je doživjela u spustu u Whistleru.

"U subotu sam odskijala vjerojatno najgori spust u životu, te sam se zapitala ima li smisla startati u superveleslalomu. Jedva mogu vjerovati da sam pobijedila", govorila je presretna Švicarka.

"Nevjerojatan je osjećaj slaviti u disciplini u kojoj nisam najbolja i to pred domaćom publikom. Nakon jučerašnjeg sam se 28. mjesta sjetila svog napornog rada tijekom ljeta i danas na stazu izišla puna samopouzdanja. Dala sam sve od sebe i riskirala od početka do kraja staze. Imala sam i malu pomoć vjetra i znala sam da mi je za dobar rezultat potrebno veoma malo."

Ove se sezone više nego ikada bori s ozljedama i padovima, te slabim rezultatima, premda je sigurno kako ima ogroman potencijal za veće dosege.

"Mogu biti konstantnija, ali iz utrke u utrku ponavljaju mi se isti problemi. U Lake Louiseu sam bila bolesna; prije Val d'Iserea sam također zbog bolesti izgubila pet kilograma; u Whistleru sam pala... Lekcija koju sam ovoga vikenda naučila je da se mogu pridići i nakon ogromnog razočaranja."

Mnogo je kritika bilo na prezentaciju švicarskih skijašica na Olimpijskim igrama... "Pitam se koja bi momčad nadmašila naša ostvarenja s ozlijeđene tri najbolje skijašice (Martina Schild, Fraenzi Aufdenblatten, Lara Gut). Nismo osvojile medalje, ali bile smo blizu, a i većina je cura prilično neiskusna."

Iznenađujućom je pobjedom Gisin šokirala i Lindsey Vonn, koja je s velikim zaprepaštenjem na licu dočekala njen ulazak u cilj sa zelenim svjetlom.

"Moj je plan bio pobijediti u obje utrke u Crans Montani, no nisam nezadovoljna budući da u Garmisch-Partenkirchen odlazim s tri globusa u džepu", otkrila je.

"Vjetar je i danas igrao veliku ulogu u raspletu utrke. Nije mi jasno kako sam u donjem dijelu izgubila gotovo pet desetinki, a nisam nigdje pogriješila i vozila sam dobrom linijom. No Dominiquineina pobjeda potpuno je zaslužena i na tome joj čestitam."

Prije finala sezone u Garmisch-Partenkirchenu pred Marijom Riesch ima velikih 245 bodova prednosti. "Nervozna ću otputovati u Garmisch. Želim samo što bolje odraditi tehničke discipline, to je sve."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!