Nogomet

"Protiv Lyona kao u finalu Lige prvaka"

Antonija Pavlić • ponedjeljak, 08.03.2010.
"Protiv Lyona kao u finalu Lige prvaka"
Foto: EPA

Ovoga su tjedna na rasporedu uzvratni ogledi šesnaestine finala Lige prvaka, a najzanimljivije će biti na Santiago Bernabeu gdje će koplja ukrstiti madridski Real i Lyon...

Nogometaši madridskog Reala u srijedu će morati imperativno pronaći način kako zaobići granitnu obranu Olympique Lyona ako žele nastaviti san o finalu Lige prvaka na svom stadionu.

Kraljevski je klub u posljednje tri prvenstvene utakmice zabio čak 14 pogodaka, no Francuzi su poznati kao iznimno tvrd orah, a i u gotovo 10 sati provedenih na terenu, odnosno šest utakmica, nisu morali loptu vraćati na centar.

"Lyon je dobra momčad, no nisu među najjačim europskim klubovima; zbog toga bi bio veliki neuspjeh 'pasti' u šesnaestini finala", misli Guti.

Njegov je suigrač u veznom redu Xabi Alonso bio kratak, ali jasan. "Utakmica protiv Lyona u srijedu za nas će biti poput finala."

Veoma će zanimljivo biti i na Old Traffordu gdje će se Manchesteru suprotstaviti Milan i - povratnik u Englesku David Beckham. Crveni vragovi imaju prednost od 3:2 iz prvog susreta, no uzvrat će najvjerojatnije biti prisiljeni odraditi bez ponajboljeg igrača Waynea Rooneya.

"Wayne se ozlijedio u prijateljskoj utakmici, obnovio je ozljedu koljena. Bio je to jedan od onih dana kada jednostavno nemaš sreće - Wembley ga je ubio", kaže Sir Alex Ferguson.

"Na Old Trafford idemo po pobjedu. I pri tome ne mislim na 2:0; protiv momčadi koja gaji karakterističan stil idemo igrati, nadigravati se i poentirati", optimistično najavljuje Leonardo.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!