Nogomet

"Previše je individualnih pogrešaka"

Antonija Pavlić • srijeda, 10.03.2010.
"Previše je individualnih pogrešaka"
Foto: EPA

Nizozemski strateg na klupi Bayerna Louis van Gaal bio je zadovoljan prolaskom u četvrtfinale Lige prvaka, premda je svjestan kako će s momčadi nešto više moći izboriti jedino ako anulira očajne individualne pogreške i ekipi usadi momčadski, pobjednički duh...

Usprkos porazu (3:2) od Fiorentine u grotlu stadiona u Firenci münhenski se Bayern ipak plasirao u četvrtfinale Lige prvaka. Napeto je i dramatično bilo tokom svih 90 minuta u Italiji, ali spas su u pravi čas Bavarcima ipak donijeli Nizozemci - Mark van Bommel i Arjen Robben.

"Ovo je za Bayern veliki uspjeh, biti među najboljih osam u Europi. U susretu je bilo mnogo tenzija i igralo se otvoreno na oba gola, uistinu je moglo završiti bilo kojim rezultatom. Momčad je pokazala kako ima karakter i može se vratiti iz situacije koja je praktčki izgubljena", rekao je sportski direktor münhenskog sastava Christian Nerlinger.

Vezane vijesti

Trener Van Gaal bio je pak podijeljenih osjećaja. "Bili smo bolji od Fiorentine, premda se i dalje 'pokopavamo' vlastitim individualnim pogreškama. Pokazali smo da možemo biti dominantni na terenu, a u budućnosti moramo samo pokušati tu razinu zadržati svih 90 minuta."

Cesare Prandelli, s druge strane, nije htio prigovarati svojim igračima. "Od Lige prvaka opraštamo se časno. Nismo igrali antinogomet ili bunker i pokazali smo odlučnost i hrabrost."

"Osobno sam, naravno, razočaran, ali u jednu ruku i ponosan na ono što smo napravili. Posebno sam zadovoljan i ponosan što su igrači iznijeli utakmicu točno onako kako smo planirali i dogovarali", otkrio je Prandelli.

"Odigrali smo gotovo savršeno, a da smo imali malo više koncentracije i iskustva ne bismo primili dva gola u drugom poluvremenu i prošli bismo dalje", rekao je u zaključku.

Sličnoga je razmišljanja bio i Sebastian Frey: "Razočarani smo i ljuti, no nemamo za čime žaliti što se tiče prezentacije na terenu. Dali smo maksimum i ponosni smo na to."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Bogomdani10.03.2010. u 14:35
    e moj van Gaal, Olić na klupi? Što su napravili Klose i Gomez?
    Bogomdani