Nogomet

"Volio bih Engleze u četvrtfinalu"

Antonija Pavlić • utorak, 09.03.2010.
"Volio bih Engleze u četvrtfinalu"
Foto: EPA

Mnogi su komentatori veliku Arsenalovu pobjedu, "petardu" Portu okarakterizirali jednom od najboljih predstava Topnika u posljednjih nekoliko sezona. No Arsene Wenger, kako to obična biva, nije bio u potpunosti zadovoljan. "Bila je to veoma dobra, ali ne i savršena izvedba", kazao je francuski strateg.

Nogometaši Arsenala svojim su kolegama iz Portugala na krcatom Wembleyju očitali pravu lekciju nogometne igre iz udžbenika ovoga sporta te su im na koncu nanijeli najteži poraz u povijesti takmičenja u Ligi prvaka. Četvrtfinale najelitnijeg klupskog nogometnog natjecanja na svijetu Porto tako ipak neće vidjeti, premda su poslije pobjede na Dragaou samouvjereno najavljivali novi "topnički" skalp.

"Bila je to veoma dobra, ali ne i savršena prezentacija nogometa", misli Arsene Wenger. "Odigrali smo odlično prvo poluvrijeme; zatim smo malo pali, ali nas je Nasrijev gol ponovno podigao i napravio razliku. Od toga je trenutka sve bilo lakše."

NEMA PREDAJE

Vezane vijesti

Raul Meireles ne želi predrastično gledati na ovu utakmicu: "Moramo dignuti glavu i krenuti dalje. Tu su još uvijek tri trofeja koja moramo osvojiti."

Reuben Michal: "U drugom smo poluvremenu pokušali s drugačijim pristupom i čak došli blizu smanjenja na 2:1, no tada se dogodio jedan kontranapad i Arsenal je zaključio utakmicu. Iskoristili su svoje prigode, mi nismo. Tužni smo, ali nećemo klonuti duhom."

Glavni motor engleske momčadi bio je fenomenalni Rus Andrej Aršavin, no naslovnice je ipak zauzeo trostruki strijelac Nicklas Bendtner. Prvo novinarsko pitanje mladom Dancu bilo je koliko su mu u sjajnoj realizaciji pomogle kritike upućene poslije slabog izdanja protiv Burnleyja ovoga vikenda.

"U svaku utakmicu ulazim čistih misli. Prošlost ostavljam u prošlosti. Sretan sam zbog hat-tricka, ali već je sutra novi dan, idemo dalje", rekao je Sky Sportu. "Odlično je rano poentirati, no ne znam da li je to utjecalo na moju igru."

"Nadam se da mu ovo neće donijeti previše samopouzdanja", komentirao je Bendtnera Wenger. "Protiv Burnleyja je u subotu igrao dobro, ali promašio nekoliko izglednih prigoda. Danas je bio u manje situacija za pogodak, ali je više puta poentirao. Nadam se da će nakon ovoga samo hjeti napornije raditi i trenirati."

U čemu je bio ključ briljantne "petarde"? "Individualna inspiracija Nasrija i Aršavina, ali i solidan timski rad, ozbiljnost, kompaktnost i fluidnost."

Na pitanje bi li bio nesretan da u četvrtfinalu izvuče engleski klub odgovorio je: "Možda je za nas dobro da igramo protiv engleskog kluba. Čudno, ali bila bi to dobra prilika da pokažemo kako možemo igrati protiv Chelseaja ili Manchester Uniteda budući da se u međusobnim susretima ove sezone nismo posebno iskazali."

Trener poražene momčadi Jesualdo Ferreira potop je pripisao prije svega individualnim pogreškama. "Nismo zaslužili ovako visok poraz, no postoje utakmice koje je jednostavno teško objasniti. Arsenal je sve pogotke postigao iz naših pogrešaka, a njih je uistinu bilo previše. Topnici su poveli kada smo kontrolirali susret i tada je sve palo u vodu."

Liga prvaka - završnica

osmina finala

Lyon1:0Real Madrid
Milan2:3Manchester United
Bayern2:1Fiorentina
Porto2:1Arsenal
Stuttgart1:1Barcelona
Olympiakos0:1Bordeaux
CSKA Moskva1:1Sevilla
Inter2:1Chelsea
Arsenal5:0Porto
Fiorentina3:2Bayern
Real Madrid1:1Lyon
Manchester United4:0Milan
Sevilla1:2CSKA Moskva
Chelsea0:1Inter
Barcelona4:0Stuttgart
Bordeaux2:1Olympiakos

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.03.2010. u 10:03
    nit je bio krcat nit se igralo na "wembleyu"
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.03.2010. u 01:57
    Jao Arsene ne izazivaj Vraga..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.03.2010. u 00:41
    "Topnici su poveli kada smo kontrolirali susret i tada je sve palo u vodu."... hahahahaha :D... jesu oni do tog gola uopce dobili jednom loptu? :S... hehe :)
    Obrisan korisnik