Liga prvaka - završnica, osmina finala, 24.02.2010, 20:45 h
Inter
Inter 2:1 Chelsea
Chelsea

Video: Spektakl na Meazzi pripao Interu

Marin Pintur • srijeda, 24.02.2010.
Video: Spektakl na Meazzi pripao Interu
Foto: EPA

Prva dionica dugo najavljivanog dvoboja Intera i Chelseaja u osmini finala Lige Prvaka je pripala Interu. Ipak, za uzvrat je sve otvoreno, Chelsea je uspio doći do pogotka u gostima koji im daje za pravo nadati se prolazu među osam kandidata za naslov prvaka Europe.

Iako su mnogi očekivali utakmicu s malo golova i žestoku borbu s primarnim ciljem očuvanjem vlastitoga gola, sve se promijenilo nakon samo tri minute igre kad je Inter došao u vodstvo. Nakon dodavanja Wesleya Sneijdera, u kaznenom se prostoru gostiju pomalo usamljen našao Diego Milito. Argentinac je jednim potezom iz igre izbacio u zadnje vrijeme vrlo indisponiranog Johna Terryja i poslao loptu u bliži kut za veliko slavlje na Giuseppe Meazzi.

Nakon početnog šoka, Ancelottijevi su se nogometaši brzo oporavili i preuzeli kontrolu nad igrom. Uglavnom su prijetili udarcima iz udaljenosti preko Kaloua i Ballacka, a najbliži pogotku je bio Didier Drogba u 15. minuti. Možda i najbolji svjetski napadač je iz slobodnog udarca s preko 25 metara silovito zatresao gredu Interovih vrata. Milimetri su dijelili "Engleze" od izjednačenja.

U drugoj polovici prvog poluvremena neroazzurri su bili bliži pogotku. Veliku je priliku propustio Samuel Eto'o u 33. minuti kada je početnički reagirao na odličnu povratnu loptu Sneijdera. Pet minuta potom malo je nedostajalo da Maicon izađe sam pred Cecha, međutim dao si je predug for.

Kako je već postala tradicija da se nakon utakmica Lige Prvaka priča o sudačkim odlukama, tako će biti i poslije milanske utakmice. Iako je Španjolac Mejuto Gonzalez vrlo dobro odradio svoj posao, čini se da je u sudačkoj nadoknadi prvog dijela propustio dosuditi kazneni udarac u korist gostiju. Nakon pogreške iskusnog Zanettija, Kalou je malo iskosa krenuo sam prema Juliu Cesaru. Sustigao ga je Walter Samuel i sapleo s leđa, a Gonzalez se nije odlučio oglasiti.

Omjer udaraca prema vratima u prvom poluvremenu je bio 12:3 u korist Chelseaja. Nastavak dvoboja nije donio ništa novo, Mourinhovi su se puleni bili prisiljeni braniti. Napokon, u 50. minuti, Chelsea dolazi do izjednačenja. Srpski reprezentativni branič Branislav Ivanović je dugo vukao loptu da bi je pred kaznenim prostorom Intera kratko dodao do Salomona Kaloua. Nogometaš iz Obale Bjelokosti je preciznim udarcem u lijevi vratarov kut donio svojoj momčadi izjednačenje.

Činilo se tada da će Chelsea, ako nastavi s igrom koju je pružala u prvih pedeset minuta, sigurno ostati neporažena. Međutim, samo pet minuta nakon Kalouvog pogotka, Inter ponovo vodi! Sneijderov centaršut je Chelseajeva obrana uspjela očistiti, no na njihovu nesreću samo na nogu Estebanu Cambiassu koji je iz ponovljenog pokušaja uspio postići možda i prolaza vrijedan pogodak.

Dodatni problem za Carla Ancelottija je stigao u 62. minuti. P rilikom jednog doskoka ozlijedio se vratar Petr Cech i pridružio se Decu, Essienu, Ashleyu Coleu i Bosingwi na listi trenutno ozlijeđenih igrača u londonskom klubu.

Do kraja dvoboja Inter je uspio održati vodstvo uz jednu propuštenu priliku Cambiassa, dok su s druge strane zaprijetili Lampard koji je propustio odličnu priliku u 65. minuti, te Ballack u sudačkoj nadoknadi.

U vrlo dobroj utakmici Inter je došao do željene prednosti pred uzvrat na Stamford Bridgeu, međutim ni Chelsea ne može biti previše nezadovoljan usprkos nedostatku sreće na Meazzi. Što se tiče toliko spominjanog dvoboja Mourinha i Ancelottija, dojam je da je Chelsea imala više od igre, ali rezultat je na strani Portugalca i njegove momčadi.

Liga prvaka - završnica

osmina finala

Lyon1:0Real Madrid
Milan2:3Manchester United
Bayern2:1Fiorentina
Porto2:1Arsenal
Stuttgart1:1Barcelona
Olympiakos0:1Bordeaux
CSKA Moskva1:1Sevilla
Inter2:1Chelsea
Arsenal5:0Porto
Fiorentina3:2Bayern
Real Madrid1:1Lyon
Manchester United4:0Milan
Sevilla1:2CSKA Moskva
Chelsea0:1Inter
Barcelona4:0Stuttgart
Bordeaux2:1Olympiakos

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!