Liga prvaka - završnica, osmina finala, 17.03.2010, 20:45 h
Bordeaux
Bordeaux 2:1 Olympiakos
Olympiakos

Triler ipak pripao Bordeauxu!

Marin Pintur • srijeda, 17.03.2010.
Triler ipak pripao Bordeauxu!
Foto: EPA

Francuzi će u četvrtini finala Lige prvaka imati dva predstavnika. Nakon Lyonove senzacije, pridružili su im se i nogometaši Bordeauxa koji su i u uzvratnome dvoboju svladali Olympiakos. Nakon sat vremena igre se činilo da će domaćin lako do prolaza, međutim pokazalo se da su Grci najbolje minute odigrali s igračem manje...

Uvod utakmice je apsolutno pripao domaćinu koji je, zanimljivo, nastupio u crveno–bijelim dresovima koji su inače simbol gostiju iz Atene. Francuzi su u prvih 15 minuta apsolutno držali igru pod kontrolom, a uspjeli su doći i do vodećeg pogotka. U petoj je minuti dosuđen slobodni udarac za Žirondince iskosa s lijeve strane. Loptu je prihvatio Youan Gourcuff i snažnim i preciznim udarcem zakucao loptu u gornji lijevi kut gostujućih vrata. Iako je Gourcuff zaista sjajno izveo prekid, dojam je da je grčki vratar Nikopolidis morao bolje reagirati.

Gosti su se uspjeli osloboditi pritiska nakon 20 minuta dvoboja, međutim nisu ozbiljnije zaprijetili vratima Bordeauxa, tek je mlaki udarac uputio LuaLua. Ipak, do kraja prvog poluvremena obje su momčadi mogle doći do pogotka. Gosti su prilike propuštali u 29. minuti preko Derbyshirea te deset minuta kasnije kad je vrlo dobru prigodu propustio Zairi. S druge strane, Bordeaux su milimetri dijelili od povećanja vodstva. U 43. minuti opet je iz sličnog slobodnog udarca zaprijetio mozak Bordeauxa Gourcuff, ali je ovoga puta lopta završila na gredi Nikopolidisovog gola.

Vezane vijesti

Početak drugog dijela je donio nastavak Bordeauxove bolje igre, solidne su prigode imali Gourcuff i Plašil, a kad je u 59. minuti isključen napadač gostiju, Englez Derbyshire, koji je dobio dva žuta kartona u razmaku od samo šest minuta, činilo se da je priča o pobjedniku završena.

No, u periodu od samo nekoliko minuta situacija se drastično promijenila. Trener Olympiakosa Božidar Bandović je u 63. minuti na teren poslao napadača Konstantinosa Mitrogloua koji je nakon samo minute i pol provedene u igri postigao pogodak. Odlično se oslobodio nakon dodavanja iz auta i snažnim udarcem s ruba kaznenog prostora vratio nadu svojoj momčadi.

Samo šest minuta kasnije izjednačio se i broj igrača na terenu. Kapetan Bordeauxa Alou Diarra je neopreznim i grubim startom na nogu suparničkog igrača zaradio drugi žuti karton. Olympiakos je u narednim minutama stvarao pritisak koji je rezultirao prilikom Mitrogloua, međutim Francuzi su se uspjeli izvući.

Zadnjih deset minuta dvoboja obilježio je napadač Bordeauxa Marouane Chamakh koji je u 80. minuti uništio odličnu priliku kada je išao sam prema Nikopolidisu, da bi u 86. minuti postigao pogodak za veliko slavlje Žirondinaca. Vrlo dobar centaršut je s lijeve strane uputio Tremoulinas, a Chamakh je nadvisio Raula Brava i udarcem glavom postavio konačan rezultat.

Potencijalni hrvatski reprezentativac Gregory Sertic je u igru ušao u 84. minuti.

Liga prvaka - završnica

osmina finala

Lyon1:0Real Madrid
Milan2:3Manchester United
Bayern2:1Fiorentina
Porto2:1Arsenal
Stuttgart1:1Barcelona
Olympiakos0:1Bordeaux
CSKA Moskva1:1Sevilla
Inter2:1Chelsea
Arsenal5:0Porto
Fiorentina3:2Bayern
Real Madrid1:1Lyon
Manchester United4:0Milan
Sevilla1:2CSKA Moskva
Chelsea0:1Inter
Barcelona4:0Stuttgart
Bordeaux2:1Olympiakos

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!