Liga prvaka - završnica, osmina finala, 24.02.2010, 18:30 h
CSKA Moskva
CSKA Moskva 1:1 Sevilla
Sevilla

Video: CSKA i Sevilla bez pobjednika

Nikola Vlahović • srijeda, 24.02.2010.
Video: CSKA i Sevilla bez pobjednika
Foto: EPA

Svoju utakmicu osmine finala Lige prvaka CSKA Moskva i Sevilla odigrali su u ranijem terminu. Na polupraznom i hladnom stadionu u Moskvi, CSKA i Sevilla odigrali su utakmicu bez pobjednika 1:1. Iako su domaćini bili bolji, nisu uspjeli doći do pobjede, te se gosti kući vraćaju sa vrlo dobrim rezultatom, koji ih stavlja u ulogu favorita u uzvratu.

Momčad Manuela Jimeneza u Moskvu je doputovala bez ozlijeđenih Luisa Fabiana i Diega Capela, dok se Malijac Kanouté, tek oporavio od ozljede te je svoju priliku čekao na klupi. I jedna i druga momčad u utakmicu su krenule dosta hrabro, pa su domaćini svoju prvu dobru priliku promašili u osmoj minuti, pored gola je pucao Tomas Necid. Nekoliko minuta nakon toga CSKA je imao još jednu priliku. Vrlo lijepo je sa dvadesetak metara pucao Japanac Honda, ali njegov udarac zatresao je vanjsku mrežu Sevillinog gola.

Gosti su svoju pravu priliku imali tek u 25. minuti i odmah su je iskoristili. Odlično je po desnoj strani prošao Jesus Navas, ubacio je loptu po zemlji pred gol domaćina a za vodstvo gostiju lagano je zabio Alvaro Negredo. Pet minuta nakon pogotka domaćini su mogli izjednačiti, ponovno je iz daljine pokušao Honda, ali i ovaj put je njegov udarac završio pored gola. Od domaćina se u prvih pola sata najviše istaknuo Japanac Honda, koji je udarcima iz daljine stalno prijetio Palopu.

Par minuta prije kraja prvog poluvremena iz daljine je "topovski" pucao Aldonin, ali njegov siloviti udarac završio je na reklami pored gola. Na polupraznom stadionu gledatelji u prvih 45 minuta nisu vidjeli previše dobre igre. Premda su domaćini ostavili bolji dojam na terenu, na odmor su otišli sa negativnim rezultatom, dok gosti mogu biti prezadovoljni sa postignutim golom u gostima.

Odmah na početku drugog poluvremena, vrlo dobri Honda imao je još jednu priliku. Ovaj put pucao je glavom sa peterca, malo mu je zasmetao branič gostiju, te se lopta od vratnice odbila vani. Nakon postignutog gola gosti su novu priliku imali tek u 64. minuti. Dobro je slobodan udarac izveo Negredo, ali vratar Akinfeev nije se dao iznenaditi. Nakon toga uslijedila je kazna i domaćini su napokon uspjeli izjednačiti. Perfektan udarac iz daljine uputio je Mark Gonzalez, Palop je ostao nemoćan, a lopta je završila iza njegovih leđa. U slavlju domaćih navijača na stadionu se pojavila i upaljena bengalka, što nije baš običaj za Ligu prvaka.

Petnaestak minuta prije kraja trener Seville Jimenez odlučio je izvesti strijelca Negreda, a umjesto njega na teren je poslao Frédérica Kanoutéa. U 82. minuti gosti su pokušali iz daljine, siloviti udarac uputio je Marius Stankevičius, ali njegov udarac završio je pored gola. Pet minuta prije kraja domaćini su imali najbolju priliku na utakmici. Sam na golmana išao je Tomaš Necid, ali Palop je refleksno reagirao i sačuvao svoj gol.

Do kraja utakmice gosti su se uspjeli oduprijeti napadima domaćina, te su utakmicu mirno priveli kraju. Rezultatom 1:1 puno zadovoljniji mogu biti Španjolci, dok domaćini mogu žaliti što svoju bolju igru nisu okrunili pobjedom. Gol u gostima daje ogromnu prednost Sevilli u uzvratu, a Moskovljani moraju napraviti pothvat u Španjolskoj ako i dalje žele sudjelovati u Ligi prvaka.

Liga prvaka - završnica

osmina finala

Lyon1:0Real Madrid
Milan2:3Manchester United
Bayern2:1Fiorentina
Porto2:1Arsenal
Stuttgart1:1Barcelona
Olympiakos0:1Bordeaux
CSKA Moskva1:1Sevilla
Inter2:1Chelsea
Arsenal5:0Porto
Fiorentina3:2Bayern
Real Madrid1:1Lyon
Manchester United4:0Milan
Sevilla1:2CSKA Moskva
Chelsea0:1Inter
Barcelona4:0Stuttgart
Bordeaux2:1Olympiakos

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!