Nogomet

Oslabljeni na Inter

Ivana Jurica • srijeda, 10.03.2010.
Oslabljeni na Inter
Foto: Kristijan Komarica

Tek treći put u 15 do sada odigranih susreta u Koprivnici nogometaši Šibenika osvojili su bod. Ali, bod protiv Slavena skupo je koštao Karačića i njegovu momčad. Čak trojica igrača nemaju pravo nastupa protiv Intera, a upitan je i nastup Ademija koji je zaradio napuknuće nosne kosti. A još jednom, zbog vremenskih uvjeta, Šibenčani su ostali i bez tjedne prijateljske utakmice.

“Osim prvih desetak minuta kad je Slaven imao dominaciju i kad je stvorio dvije (polu)šanse, ostalih 35 minuta prvog poluvremena mi smo bili apsolutno bolji protivnik, kontrolirali smo igru i osim dva gola, stvorili smo još dvije šanse, Mogli smo doći do veće prednosti. Našom nesmotrenošću i neopreznošću dozvolili smo protivniku da se u nadoknadi prvog poluvremena vrati u utakmicu. Nas je to poremetilo i Slaven Belupo je u drugom poluvremenu bio bolji. Mi smo čekali i dočekali svoje prilike, ali Vidić i Medvid nisu uspjeli poentirati. Uz pogrešku Blaževića kod drugog gola mislim da je on u drugom dijelu sa dvije vrhunske obrane nama donio zasluženi bod. Otvorena utakmica gdje je domaćin mogao slaviti, mogli smo i mi“ - kazao je poslije koprivničke utakmice Branko Karačić.

Pomiješani su bili šibenski osjećaji nakon subotnje utakmice sa Slaven Belupom. Zadovoljstvo osvojenim bodom na tradicionalno neugodnom travnjaku za Modre, ali i prikazana igra u većem dijelu utakmice, ubrzo je zamijenila zabrinutost, jer ostala je Karačićeva momčad bez trojice, a možda i četvorice igrača za susret idućeg kola protiv Intera.

Veliko srce nogometaša

Šibenski nogometaši u srijedu su se uključili i u veliku humanitarnu akciju za pomoć Antei Livljanić, 17-godišnjakinji iz Jezera, koja se već dulje vrijeme bori sa osteosarkomom koljena i potrebna joj je hitna operacija u Austriji. Igrači su međusobno u svlačionici prikupili 3 000 kuna i taj su iznos uplatili na račun Anteine mame. A HNK Šibenik odreći će se i prihoda od stotinu prodanih ulaznica protiv Intera, a novac će, naravno, biti uplaćen za Anteino liječenje.

Velimir Vidić je po završetku utakmice zaradio drugi žuti, odnosno crveni karton, a još tijekom utakmice žute kartone, koji su im bili i treći, zaradili su Igor Budiša i Mladen Jurčević. A to znači da će Karačić, za domaći susret protiv Intera, morati na teren poslati gotovo potpuno novu obranu, četvoricu koja nikada nisu igrala zajedno.

U pripremnom susretu protiv Solina koji se trebao igrati u srijedu uvjeta, Karačić je trebao tražiti zamjene za one igrače koji će mu nedostajati. Međutim, zbog loših vremenskih uvjeta susreta je otkazan, pa će dileme oko toga tko će u subotu igrati u posljednjem redu trener šibenskih nogometaši morati otkloniti oslanjajući se samo na treninge.

Na desnom bi boku trebao igrati Adnan Likić koji će tako debitirati u šibenskom dresu. Na stoperskim pozicijama Karačić ima Spahiju i Gusića. I dok će Spahija gotovo sigurno krenuti od prve minute, teško je vjerovati da će trener Šibenika od početka u vatru gurnuti i Luku Gusića koji je ovo ljeto iz sinjskog Junaka stigao na Šubićevac. Vjerojatnija nam se čini opcija da će uz Spahiju zaigrati Medvid, koji je u svojoj karijeri, znao igrati na toj poziciji. Prelazak Medvida na stopera trebao bi otvoriti mjesto za Eleza na lijevom boku.

Upitan je i nastup kapetana Ademija koji je u Koprivnici, u duelu sa Posavcem, slomio nosnu kost. Naručena je specijalna maska koja, ako dođe do susreta, Ademiju će omogućiti nastup, u suprotnom teško je očekivati da će zaigrati.

Unatoč brojnim izostancima Šibenčani su optimisti kad je subotnji susret u pitanju. Inter će se vjerojatno doći braniti, a pred Karačićevim igračima je da što prije probiju zaprešićki bunker i usmjere utakmicu prema osvajanju nova tri boda.

SuperSport HNL

1Dinamo 3564:27+3781
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3550:40+1051
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3432:48-1638
9Slaven Belupo 3543:65-2233
10Rudeš 3519:82-638

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!