Ostali sportovi

Split i Rijeka u finalu prije finala

Bernard Jurišić • petak, 12.03.2010.
Split i Rijeka u finalu prije finala

Dvije najbolje hrvatske ženske odbojkaške ekipe u subotu će u Spaladium Areni otvoriti završni turnir Srednjoeuropske lige. Split 1700 i Rijeka u prvom, te bečki SVS Post i mariborski KBM Branik u drugom polufinalu traže put do nedjeljnog finala...

Odbojkaška Srednjoeuropska liga stigla je do svog vrhunca. U subotu i nedjelju u splitskoj Spaladium Areni četiri najbolje ekipe borit će se za naslov pobjednica ovogodišnjeg izdanja tog natjecanja, a hrvatsku odbojku predstavljat će dvije naše najbolje ekipe - domaćin Split 1700 i Rijeka.

"Sretan sam što smo izborili plasman na Final Four, za nas je to veliki uspjeh. Riječanke su favoritkinje protiv nas, igrale su Lig prvaka i imaju puno jakih utakmica iza sebe. Godinama su najbolja ekipa u Hratskoj, ali u jednoj je utakmici sve moguće, posebno ako nas pulika ponese", rekao je trener Splićanki Viktar Hančarov.

Splićanke i Riječanke ukrstit će koplja u "finalu prije finala" u subotu u 18 sati, a bit će to prava uvertira nogometnom ogledu Hajduka i Rijeke u 20:15 sati na dvjestotinjak metara udaljenom Gradskom stadionu u Poljudu.

Drugo polufinale između bečkog SVS Posta i mariborskog KBM Branika na rasporedu je u 20:30. U nedjelju je utakmica za treće mjesto na rasporedu u 16 sati, a finale koje će donijeti pobjednika ovogodišnje Srednjoeuropske lige, u kojoj su se natjecale ekipe iz Hrvatske, Austrije, Slovačke i Slovenije, na rasporedu je u 18:30 sati.

Domaćin turnira, odbojkašice Splita 1700, protiv favorizirane Rijeke nastupit će bez reprezentativke Cecilije Dujić, ali se nakon tromjesečne pauze na parket vraća kapetanica Jelena Balić.

"Nisam još tjelesno potpuno spremna nakon duge pauze, no pomoći ću koliko god budem mogla. Rijeka je odlična ekipa, a šteta je što nismo sve zdrave i spremne, pa da imamo još više šansi protiv njih. Uloga favorita je na njihovoj strani, imaju iskusnu i kvalitetnu ekipu, ali mi se sigurno nećemo predati", najavila je kapetanica splitske ekipe.

Ulaznice za ovaj događaj prodaju se na blagajni Spaladium Arene po cijeni od 50 kuna za oba dana - četiri utakmice.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Pearl Jam12.03.2010. u 14:41
    najljepši sport za gledanje, ali naravno na htv-u ga nema
    Pearl Jam