Rukomet

Lokomotiva i Arena uvjerljive u Kupu

Željko Kubatka • ponedjeljak, 15.03.2010.
Lokomotiva i Arena uvjerljive u Kupu
Foto: Axel Heimken

Lokomotiva je visoko porazila Sesvete što su za Sportnet.hr komentirale Tea Golubić, Simona Hajduk i Nikolina Grmoja. U istarskom dvoboju očekivano je bolja bila Arena, dok je Podravka visoko porazila Osječanke...

U subotu su odigrana preostala tri četvrfinalna ogleda u Kupu za rukometašice. Sve tri utakmice su favoriti lako i visoko pobijedili. Lokomotiva je ugostila rukometašice Sesveta i u prvih trideset minuta lako riješila pitanje pobjednika i sudionika završnice Kupa. Rezultat je bio 18:11 za Lokosice i teško je bilo očekivati da će Sesvećanke, unatoč neospornoj kvaliteti, moći nešto više napraviti u susretu s iskusnijim rukometašicama Lokomotive.

Tea Golubić je pokazala da je pod trenerskom palicom Nenada Šoštarića na povratku u formu i prijašnjih dobrih igara. Golubić je bila i najbolji strijelac Lokomotive s devet golova, koliko je postigla i Ivana Milić za Sesvete, a za Sportnet.hr je otkrila da baš i nije zadovoljna svojom, a ni igrom svoje ekipe: „Iskreno nisam zadovoljna našom igrom, pogotovo u obrani koja nam je inače uz polukontru bila glavni adut na prijašnjim utakmicama. Opet smo loše otvorili utakmicu s pet promašenih šutova, previše osciliramo tijekom utakmice, kao da dvije ekipe igraju na terenu, s tim da je u ovoj utakmici bilo dosta solo akcija. Što se tiče mene drago mi je da igram, da mi je realizacija uvijek dobra, a sad da sam baš u formi i ne bi se reklo, jer uzalud golovi u napadu, ako se obrana ne odigra kako treba“, izjavila je Tea Golubić.

I realizacija vratarki Lokomotive je bila skromna, ukupno 11 obrana Jelene Piršl i Simone Hajduk je premalo za kalibar takvih golmanica. Što je bio razlog slabije predstave vratarki Lokomotive upitali smo Simonu Hajduk: „Iako nas je trener upozoravao da ne podcjenjujemo protivnika, pogotovo zato što proteklih godina nismo imali dobra iskustva s ekipom Sesveta, pristup utakmici nije bio zadovoljavajući i u utakmicu smo ušle dosta opušteno. Jedan od razloga slabog početka bila je i dekoncentracija pri realizaciji udaraca. Obrana je u odnosu na prošle utakmice bila dosta slabija, bez dovoljno agresije, što je dodatno otežalo stvar nama golmanima. Iako je krajnji rezultat zadovoljavajući, moram priznati da smo tijekom utakmice dosta oscilirale i pravile dosta nepotrebnih grešaka. U nastavku natjecanja moramo odigrati više momčadski, bez puno solo akcija, kao što smo to činile na današnjoj utakmici. Čestitke ekipi Sesveta na fer i korektnoj borbi“, kritično je odgovorila Simona.

Sesvećanka Nikolina Grmoja priznaje zasluženu pobjedu Lokomotivi: „Čestitam Lokomotivi na zasluženoj pobjedi i prolazu u polufinale. Iskoristili su naše pogreške u prvom i drugom poluvremenu, u prvom smo to nekako uspjeli stići, ali u drugom su otišli na preveliku razliku i tu su prelomili utakmicu. Pohvalila bi Teu Golubić i Ivu Milanović Litre u ekipi Lokomotive i Ivanu Milić i Petru Stopić u ekipi Sesveta, kao i Antoniju Janković koja je danas odigrala više nego dobru obranu.“

Arena je slavila u istarskom dvoboju kao gost u Umagu. Puljanke su imale čak +12 na kraju prvog dijela. Uslijedilo je opuštanje, pa je drugo završilo neriješenim rezultatom i krajnjih +12. Najefikasnija je bila Sandra Nikčević sa sedam golova, rovinjsko pojačanje Arene Selena Milošević je u ovoj utakmici dobila više prilike u napadu što je iskoristila za postizanje pet golova. Selena Milošević u izjavi za Sportnet.hr nije bila tako rječita kao na terenu i kratko nam je rekla: „Da, pobijedile smo 12 razlike, odmah od početka smo povele i vodile cijelu utakmicu. To je bilo za očekivati!“

Utakmica Osječanki i Koprivničanki je odigrana u Koprivnici u kojoj su Osječanke „glumile“ domaćina. O rezultatu i igri ne treba trošiti puno vremena i riječi, jer je sve prošlo u očekivanoj visokoj pobjedi Podravke Vegete. Andrea Penezić i Maja Zebić su postigle po sedam golova, a šest je zabila Miranda Tatari. Ana Lovrak je s devet golova bila najbolji strijelac Osječanki.

Trešnjevka, Lokomotiva, Arena i Podravka Vegeta će se boriti za pobjednika Kupa za rukometašice u terminu koje odredi Hrvatski rukometni savez.

Kup Hrvatske za rukometašice, četvrfinale:
Lokomotiva – Sesvete Agroproteinka 34:26
Osijek CO – Podravka Vegeta 23:47
Umag – Arena 19:31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!