Nogomet

Pienaar: "Prvak? Argentina, ne Engleska"

Tomislav Pacak • utorak, 16.03.2010.
Pienaar: "Prvak? Argentina, ne Engleska"
Foto: Sandro Donda

Uz dužno poštovanje prema Fabiju Capellu i njegovim sposobnostima, ostatak svijeta nije sklon prepustiti Engleskoj ulogu favorita na predstojećem Svjetskom prvenstvu u JAR-u kao što su si posljednjih mjeseci, već tradicionalno, zamislili engleski mediji...

Južnoafrički veznjak na privremenom radu u Engleskoj (Everton), Steven Pienaar, vjeruje da će Engleska imati dosta problema protiv najjačih reprezentacija:

"Imaju igrače i sada imaju izbornika koji ih je posložio da igraju kao momčad. Imaju razloga za samopouzdanje, jer u prošlosti su imali previše ega, a sada igraju kao team. No, moramo čekati i vidjeti mogu li odgovoriti izazovu, to će se vidjeti na terenu, a ne u novinama."

Bivši veznjak Ajaxa dodao je i svoju procjenu engleskih šansi: "Nisam ljubitelj engleske reprezentacije. Mislim da momčadi mogu postizati dobre rezultate protiv njih."

Pienaar je među favorite svrstao Njemačku, Italiju, Španjolsku i svog osobnog favorita, Argentinu. "Cijelo vrijeme govorim Argentina. Španjolska je u tom društvu sada, a nikada ne možete otpisati Italiju i Njemačku. Italija zna kako se osvajaju turniri, a Nijemci imaju dobru momčad, pa i oni imaju šansu za pobjedu", izjavio je Pienaar za južnoafrički tjednik Soccer Week.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!