Nogomet

Jurčić: "Ja sam zaustavio Dinamo"

Vedran Attias • petak, 19.03.2010.
Jurčić: "Ja sam zaustavio Dinamo"
Foto: Davor Sajko

Dinamo u subotu gostuje u Koprivnici gdje je nekoliko puta teško stradao, a autor jednog od najvećih poraza Dinama u našoj ligi danas sjedi na klupi aktualnih prvaka Hrvatske...

Nakon neriješenog rezultata protiv Zadra u Maksimiru, igrači Dinama imali su cijeli tjedan za razmišljanje i čitanje o tome kako im se takva utakmica ne smije ponoviti. Utakmica protiv Slavena u Koprivnici ne spada u kategoriju "njima moramo uvaliti pet komada", no kao i svugdje drugdje - Dinamo dolazi kao favorit i stoga sve osim pobjede ne dolazi u obzir.

"Mi uvijek idemo na pobjedu. Mene bi recimo zadovoljilo da smo igrali cijelu utakmicu protiv Zadra kao nastavak - ja bih bio zadovoljan trener", kaže Kruno Jurčić uoči gostovanja Dinama u Koprivnici gdje je odradio lijepi dio svoje karijere: "Koprivnica je za moje igrače obična utakmica, ali za mene ipak posebna jer prvi puta dolazim u Koprivnicu kao trener drugog kluba nakon što sam bio tamo trener."

Jurčić stoga dobro poznaje momčad: "Dosta igrača se promijenilo, no ima četiri-pet igrača koje sam trenirao", a osim igrača Jurčić dobro poznaje i trenera Slavena: "Znam i trener Dalića s kojim sam dobar prijatelj i znam njegovu filozofiju, a to nije obrana. Oni imaju profil igrača koji su dosta lagani; 'laka konjica' kao Mujanović, Jurić, Delić, Papa - četiri vrlo brza, okretna igrača. Znam da Dalić voli nogomet u kojem se nadigrava i takvu utakmicu očekujem, a svakako nam odgovara i teren u Koprivnici."

Jurčić zna kako dobiti Dinamo

Zanimljiv je bio odgovor Jurčića na pitanje "kako biste vi zaustavili Dinamo da ste trener Slavena?": "Naravno da neću davati savjete protivniku, no - ja sam ga zaustavio." Bila je to utakmica koje se Modri navijači ne žele prisjećati jer je završilo 5:2 za Slaven.

Strateg Modrih dobro je upoznat s problemima desnog beka koji muče Slaven: "Marčić im se ozlijedio pa je Poldrugač igrao desnog beka, no sada on ima kartone pa vjerujem da će igrati Purić", veli Jurčić pa o svom desnom beku kaže: "Nisam još rekao dečkima hoće li igrati Etto i Vrsaljko pa ne mogu reći niti vama."

Vratio se Jurčić na Zadar i objasnio zašto je poslije utakmice rekao kako se radi o dobroj stvari: "Jako dugo nismo osjetili razočaranje lošeg rezultata pa je Zadar dobro došao, a ekipa je pozitivno reagirala, cijeli smo tjedan držali napetiju atmosferu na treninzima."

Okrenuo se Jurčić nervozi koja se uvlači u njegovu momčad ako ne vode nakon 30 minuta: "Igrači i trener Dinama žive pod pritiskom i svjesno ili nesvjesno igrači upadaju u zamku ako u 20. minuti nije 2:0. Ja mislim da je to potpuno bespotrebno i da, u krajnjem slučaju, nije sportski." Radi li Jurčić baš na toj psihi igrača: "Lako je teoretizirati, a druga je stvar što se događa na terenu. Mi stavljamo igrače u prvi plan i tražimo od njih da budu zreli i mirni kada je protiv Zadra u 80. minuti 0:0; sve se treba odraditi u karijeri i ništa ne dolazi preko noći", rekao je trener Modrih pa zaključio: "Nadam se da će Dinamo u dogledno vrijeme igrati dobar nogomet od 70. do 90. minute; to je ono što me zanima."

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3432:48-1638
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!