Nogomet

"Sada Inter mora pokazati snagu"

Borna Rupnik • petak, 19.03.2010.
"Sada Inter mora pokazati snagu"
Foto: EPA

Luis Figo kao Interov predstavnik naglasio je da se i ruski CSKA mora shvatiti ozbiljno, iako mu je drago što su Talijani izbjegli Barcelonu i Manchester United, dok Rusi nemaju ništa protiv uloge autsajdera...

Nakon što su izbacili Chelsea, nogometaši Intera svoj put u Ligi prvaka nastavljaju protiv moskovskog CSKA, jednog od najpoželjnijih protivnika u četvrtfinalu tog natjecanja.

"Ne možete birati protivnike, ali uvijek je dobro izbjeći Barcelonu i Manchester United i sretan sam zbog toga", izjavio je Luis Figo talijanskim medijima, ali je odmah po završetku ždrijeba istaknuo da će CSKA dočekati s dužnim poštovanjem.

Roman Babajev, glavni direktor CSKA Moskve: "Za nas je velika čast što smo uopće u četvrtfinalu. Naša je prednost što uzvrat igramo na svom stadionu. Neće biti lako, ali pokušat ćemo, a uloga autsajdera mogla bi nam biti od koristi, premda je Inter jedna od najboljih europskih ekipa, a Jose Mourinho fantastičan trener".

"Oni su jaka momčad i igraju tipično ruski nogomet. Imaju dobre pojedince, reprezentativce", dodao je.

"Doduše, ponekad imaju problema zbog kalendara natjecanja, no svejedno ćemo morati pružiti dvije kvalitetne partije želimo li u polufinale. Umjetni teren u Moskvi neće nam biti hendikep, bez obzira što nije isti kao i pravi. Naime, odlučivat će motivacija i želja za pobjedom", nastavio je portugalski nogometaš.

Kada se sve zbroji, Inter može biti zadovoljan ishodom ždrijeba u Švicarskoj: "Treba pošteno reći da smo mi favoriti. Radujemo se utakmicama, koje će biti zanimljive, ali i teške, a Inter mora sada pokazati svu svoju snagu i plasirati se u polufinale".

Luis Figo nije želio gledati predaleko. U mogućem polufinalu očekuje ih pobjednik susreta Barcelone i Arsenala: "Zasad moramo misliti samo na sebe. Ovo je Liga prvaka i morate pobjeđivati svakog protivnika koji vam naiđe".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!