Nogomet

"Benfica se neće bojati Anfielda"

Borna Rupnik • petak, 19.03.2010.
"Benfica se neće bojati Anfielda"
Foto: EPA

Liverpool je nakon izbacivanja francuskog Lillea u četvrtfinalu izvukao Benficu, portugalskog predstavnika za kojeg Rafael Benitez tvrdi da dolazi na Anfield bez straha...

U prvom izdanju Europske lige na životu je ostalo još samo osam momčadi, a finale u Hamburgu među ostalima odmjerava i slavni Liverpool. Engleskom je klubu to natjecanje jedina preostala ovosezonska šansa za osvajanje trofeja.

Na putu im se našla Benfica, sastav koji ih je 2006. godine izbacio iz Lige prvaka. "Znamo da je Benfica dobra momčad. Velik su klub, s brojnim navijačima i sjajnom podrškom", prokomentirao je ždrijeb Liverpoolov trener Rafael Benitez na klupskim stranicama.

"Prvi su u ligi i ovoga trenutka igraju jako dobro. Odlično poznam njihove igrače poput Aimara, Saviole i Garcije, krasi ih nemala kvaliteta", nastavio je španjolski trener.

Prva se utakmica igra u Lisabon, a o ukupnom pobjedniku odlučivat će susret na Anfieldu: "Uvijek nam je važno drugi susret igrati pred svojom publikom. No, svjesni smo da moramo pružiti dobru partiju i u gostima. Imamo dovoljno samopouzdanja, a s obzirom da je Benfica nedavno već gostovala kod nas, možda se i neće bojati Anfielda kao neke druge ekipe".

"Ipak, moramo odraditi svoj posao i probati proći dalje. Ne želim razmišljati o mogućem protivniku u finalu nego samo o Benfici", zaključio je Benitez, koji bi se u slučaju prolaska mogao susresti sa svojim bivšim klubom, Valencijom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!