Nogomet

Petrić i HSV izvukli Standard Liege

Marin Vuković • petak, 19.03.2010.
Petrić i HSV izvukli Standard Liege
Foto: EPA

Izvučeni su parovi četvrtfinala Europske lige u kojem nas očekuje španjolski dvoboj Valencije i madridskog Atletica, a Hrvatima još zanimljiviji bit će dvoboj Petrićevog Hamburga i Standarda iz Liegea.

Nakon iznimno uzbudljive večeri u kojoj su mjesto u četvrtfinalu izgubili Juventus, Werder i Marseille, saznali smo i četvrtfinalne parove Europske lige. Juventusov "krvnik" Fulham igrat će protiv aktualnog njemačkog prvaka Wolfsburga, kojemu ove sezone ipak ne ide tako dobro kao prošle.

Nešto bolje ide petoplasiranoj momčadi Bundeslige Hamburgu, koji je u četvrtfinalu izvukao Standard iz Liegea, a taj će dvoboj i nama biti posebno zanimljiv zbog uloge Mladena Petrića u napadačkoj liniji Hamburga.

Nakon uvjerljive pobjede nad Lilleom, Liverpool u četvrtfinalu čeka dvoboj s portugalskom Benficom, a vrlo zanimljiv bit će i sraz dviju španjolskih momčadi koje se dobro poznaju. Trećeplasirana Valencia i desetoplasirani Atletico Madrid ove su se sezone u španjolskom prvenstvu susreli već dvaput, u Valenciji je bilo 2:2, a u Madridu je domaćin slavio s visokih 4:1.

Prvi susreti četvrtfinala igraju se 1. travnja, a uzvrati tjedan dana kasnije.

Što se polufinalnih parova tiče, prođe li u polufinale Petrićev Hamburg igrat će protiv pobjednika iz ogleda Fulhama i Wolfsburga, dok će bolji iz susreta Valencije i madridskog Atletica igrati protiv pobjednika sraza Benfice i Liverpoola. Te su utakmice na rasporedu 22. i 29. travnja.

Ždrijeb četvrtfinala, 1. i 8. travnja:
Fulham - Wolfsburg
Hamburg - Standard Liege
Valencia - Atletico Madrid
Benfica - Liverpool

Ždrijeb polufinala, 22. i 29. travnja:
Hamburg/Standard Liege - Fulham/Wolfsburg
Valencia/Atletico Madrid - Benfica/Liverpool


Tijek ždrijeba:

13:17 - Daleko sam bolji nego u prognozi Lige prvaka, pogodio sam čak dva para! Fulham - Wolfsburg i Benfica - Liverpool.

13:12 - Napokon, upoznaju nas s pravilima, pa slijedi i sam ždrijeb, nakon kojeg ću ja morati ušutjeti i ostaviti vas da u miru pratite njegov tijek. Vjerujem da ste zahvalni.

13:09 - Kao što sam i rekao, YouTube filmovi vrte se Uefinim sjedištem u Nyonu, a ja ću vam za to vrijeme (dok vi kupujete dresove i popratnu opremu, je li tako?) reći da se četvrtfinalne utakmice igraju 1. i 8. travnja i to nije šala, a polufinala 22. i 29. travnja. Finale je u Hamburgu, 12. svibnja.

13:01 - Ždrijeb je službeno počeo uvodnom riječi, a sad će nas vjerojatno neko vrijeme terorizirati YouTube video clipovima i pričama kako je nogomet nepredvidljiva igra i da zna ponuditi puno uzbuđenja, a igra se i na travi. Dok oni pričaju vi već možete kupiti i neki dres na novoj Sportnetovoj web trgovini. Kako sam vješt u propagandi.

12:59 - Kao što znate, sinoć su odigrane utakmice osmine finala, postignut je velik broj pogodaka, a bilo je i iznenađenja. Najveće je svakako Fulhamova visoka pobjeda nad Juventusom od 4:1. Craven Cottage ove je sezone koban za velikane, s 3:0 je tamo stradao i Manchester United.

12:55 - Osim četvrtfinalnih parova danas će biti izvučeni i parovi polufinala Europske lige, baš kao i u slučaju Lige prvaka. Bez obzira što sam u svojoj vidovitoj prognozi Lige prvaka pogodio samo jedan jedini par, onaj francuski, okušat ću se još jednom u prognoziranju parova Europske lige. Dakle, u četvrtfinalu će igrati: Valencia - Hamburg, Fulham - Wolfsburg, Liverpool - Benfica i Standard Liege - Atletico Madrid.

12:53 - Opet je vrijeme za bezočnu reklamu. Dresove i opremu dva od osam četvrtfinalista Europske lige možete kupiti u novom izdanju Sportnet.hr Shopa, a uz to vam za desetu godišnjicu portala poklanjamo i deset posto popusta. Kako ćete dočekati četvrtfinalne utakmice nego u dresu omiljenog kluba, stoga se zaputite na Sportnet.hr Shop i iskoristite pogodnosti.

12:51 - Odmah na početku reći ću vam koji su klubovi nakon vrlo uzbudljivih utakmica osmine finala pronašli svoje mjesto među osam najboljih. To su Fulham, Liverpool, Valencia, Atletico Madrid, Wolfsburg, Hamburg, Benfica i Standard Liege. Ovaj put vjerojatno sam ih sve pogodio iz prve.

12:45 - Dobar dan svima još jednom, dok još razmišljamo o parovima Lige prvaka i tko je dobio najlakšeg protivnika, došao je red i na izvlačenje četvrtfinalnih parova Europske lige. Kao i u slučaju Lige prvaka, vaše prognoze i komentare možete ostavljati nakon teksta, a možete slati i ispravke mojih pogrešaka kojih danas ima više nego obično.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!