Košarka

Video: Johnson i Roy brži od sata

Branimir Korać • subota, 20.03.2010.
Video: Johnson i Roy brži od sata
Foto: EPA

Bogat NBA program u petak je donio i niz neizvjesnih dvoboja. Joe Johnson i Brandon Roy su junaci večeri s pogođenim šutevima sa sirenom koji su donijeli pobjede njihovim momčadima...

Toronto je nastavio s očajnim, a Oklahoma s odličnim igrama. Thunder je gostovao kod Raptorsa i upisao visoku pobjedu 115:89 završivši utakmicu već praktički za 24 minute. Već u prvom poluvremenu probili su granicu 20 poena da bi većim dijelom drugog poluvremena vodili i s više od 30 poena prednosti.

Kevin Durant s 31 poenom i šest skokova bio je nedodirljiv, Jeff Green je dodao 25 poena i sedam skokova, a Russell Westbrook 11 poena i deset asistencija. Kod Raptorsa Chris Bosh je ubacio 22 poena uz deset skokova, a Andrea Bargnani 15 poena.

Charlotte Bobcatsi odigrali su još jednu jako dobru utakmicu, no ovaj put poraženi su na teškom gostovanju kod Hawksa koji su slavili nakon produžetka 93:92. Nakon propuštene tri utakmice Bobcatsima se vratio Gerald Wallace koji je odigrao odličnu utakmicu (20 poena, 16 skokova), ali niti to nije pomoglo njegovoj momčadi.

U izjednačenom susretu obje momčadi mogle su do pobjede i u 48 minuta. Stephen Jackson kod Bobcatsa je promašio slobodna bacanja u samoj završnici, a na drugoj strani Josh Smith sa sirenom promašuje otvorenu tricu iz kuta te se otišlo u produžetak. Neizvjesnosti nije izostalo niti u dodatnih pet minuta. 3.8 sekundi prije kraja susreta Raymond Felton je ubacio za vodstvo Bobcatsa 92:91. No ostalo je dovoljno vremena za Joea Johnsona koji pogađa preko Feltona iz teške pozicije i Hawksi slave 93:92.

Joe Johnson: Nisam igrao posljednjih pet dana i trebalo mi je vremena da uđem u ritam, zato sam i promašio prvih devet šuteva. No u četvrtoj četvrtini krenulo je, počeo sam forsirati i u obrani i u napadu i isplatilo se. Znao sam da imamo 3.8 sekundi do kraja i da mogu napraviti nekoliko driblinga prije šuta. Čim je lopta napustila ruku, znao sam da će ući. Charlotte je odlična momčad, igraju čvrsto svih 48 minuta i nikad ne odustaju. Treba im dati kredit, Larry Brown je ostavio svoj rukopis.

Josh Smith je predvodio Hawkse s 18 poena i 11 skokova, 18 poena ubacio je i Johnson, 13 uz 13 skokova dodao je Al Horford, a 12 uz 14 skokova Marvin Williams. Kod Bobcatsa uz Wallacea odličan je bio Felton s 25 poena.

Chicago očajnički pokušava nešto pokrenuti i prekinuti niz poraza. Međutim noćas su ugostili Cavse koji nisu imali obzira za njihove probleme i svladali su ih 92:85 što je Bullsima deseti uzastopni poraz i dodatno udaljavanje od utrke za doigravanje.

Već u prvom poluvremenu Cavsi su dali do znanja domaćinu da nemaju baš previše obzira za njihove probleme te su preuzeli vodstvo. Ipak u drugom poluvremenu domaćin pronalazi načina vratiti se u utakmicu, koristi dekoncentraciju Cavsa i laganim poenima u tranziciji sredinom treće četvrtine smanjuju zaostatak da bi u posljednjoj dionici došli i do vodstva. Vrlo brzo sve u svoje ruke preuzima LeBron James koji vraća prednost na stranu Cavsa i osigurava im mirnu završnicu.

James je s 29 poena i 11 skokova bio standardno odličan, a s 18 poena pratio ga je Mo Williams. Kod Bullsa 20 poena i 13 skokova upisao je Taj Gibson, a 16 poena i osam skokova James Johnson.

Doc Rivers: Kontrolirali smo utakmicu i izrađivali dobre šuterske pozicije nakon nešto sporijeg starta. Rajon Rondo je odradio veliki posao. Zatvorio je njihov šut za tri poena i lakše smo ih kontrolirali. Nisu se predavali, momčad su koja se nikad ne predaje. No u prvom poluvremenu u napadu nas je nosio Ray Allen da bi u drugom iskočio Paul Pierce. Imali smo puno opcija.

Kako Cavsi nisu imali obzira za probleme Bullsa, tako niti Celticsi nisu brinuli o mukama Rocketsa. Houston se pokušava vratiti u borbu za doigravanje i do kraja jednostavno moraju pobjeđivati, no to je već njihov problem, a ne problem Bostona. Gosti su se odmah postavili čvrsto i već u prvom poluvremenu dohvatili dvoznamenkastu prednost.

Ipak samo otvaranje drugog dijela posve pripada Rocketsima koji rade veliku seriju i poravnavaju, no Boston odmah odgovara, a kada je Pierce ubacio tricu za plus 11 pet minuta prije kraja, bilo je jasno da će se Rocketsi jako teško vratiti u utakmicu.

Serija od četiri pobjede Rocketsa tako je prekinuta za to najveće zasluge imaju Pierce (26 poena i pet skokova) i Ray Allen (19 poena, 5/8 trica). Kod Rocketsa iskočili su Luis Scola sa 17 poena i deset skokova i Kevin Martin sa 17 poena.

Igra Warriorsa bez obrane žestoko je kažnjena u San Antoniju gdje su ih domaćini pregazili sa 147:116. Još poraznija činjenica za Golden State je da su primili čak 121 poen za tri četvrtine od momčadi koja inače ne ubacuje velik broj poena. Posljednji put više od 145 poena ubacili su još 1990. godine kada su svladali Denver Nuggetse 161:153.

Warriorsima je sve krenulo krivo, a situacija se dodatno pogoršala nakon isključenja Dona Nelsona nakon desetak minuta igre. Nelson je od starta utakmice bio u konverzaciji sa sucima dok jednom od njih nije "puknuo film" i izbacio ga.

Osam Spursa ubacilo je dvoznamenkasti broj poena, šutirali su iz igre 65 posto, a najveću minutažu iz petorke imao je Richard Jefferson koji je igrao 23 minute. S 23 poena i 11 asistencija Manu Ginobili je predvodio Spurse, a 21 poen je dodao Richard Jefferson. Kod poraženih Monta Ellis je ubacio 39 poena (5/11 trica), a Corey Maggette 30.

Phoenix Sunsi nastavljaju na krilima Nasha i Stoudamirea. Jednostavnim akcijama ovaj dvojac razbio je obranu i Utah Jazza odvevši Sunse do pobjede 110:100. Boozer i Millsap su imali ogromnih problema sa Stoudamireom i Sunsi su u drugom poluvremenu imali i visokih 20 poena prednosti.

U najboljoj utakmici ove sezone Stoudamire je ubacio 44 poena uz sedam skokova, 19 poena i deset skokova upisao je Raul Lopez, a 15 poena i deset asistencija Steve Nash. Kod Jazzera Carlos Boozer je ubacio 23 poena uz 16 skokova, C.J. Miles 17 poena uz pet skokova, a Paul Millsap 12 poena uz 11 skokova.

Unatoč katastrofalnoj šuterskoj večeri, Blazersi su uspjeli svladati Washington 76:74. Iz igre su šutirali jedva iznad 30 posto i to je držalo Wizardse u igri. Dvije minute prije kraja utakmice Washington je i preuzeo vodstvo tricom Randyja Foyea. U samu završnicu ušli su posve poravnati na 74:74, Blazersi su imali posljednji napad, a Brandon Roy sa sirenom ubacuje za pobjedu 76:74 nakon što je lijepo izigrao rookieja Alonza Geea.

LaMarcus Aldridge s 19 poena i 12 skokova predvodio je Portland, a po 14 poena dodali su Brandon Roy i Andre Miller. Kod Wizardsa Mike Miller je ubacio 16 poena uz osam skokova, Andray Blatche 12 poena uz pet skokova, a James Singleton deset poena uz 16 skokova.

Bucksi su gostovali u Sacramentu i izborili pobjedu nakon dva produžetka 114:108. Tri minute prije isteka regularnog dijela Kingsi su imali vodstvo 89:82, 30 sekundi prije kraja i plus četiri, no prvo je Salmons ubacio tešku tricu, a zatim šest sekundi prije kraja Ilyasova još jednu za poravnanje 95:95 i produžetak. Udrih je otišao na ulaz na drugoj strani, no nije položio i otišlo se u produžetak. U prvom produžetku Jennings je imao priliku donijeti Bucksima pobjedu, ali nije bio precizan, a zatim nije uspio niti Ilyasova koji je priskočio. Uslijedio je drugi produžetak koji je napokon odlučio John Salmons teškim šutom 35 sekundi do kraja.

Brandon Jennings susret je završio s 35 poena i osam asistencija, 27 poena i sedam skokova ubacio je Salmons, 21 poen uz 11 skokova Bogut, a 12 poena uz 11 skokova Ilyasova. Kod Kingsa Beno Udrih je ubacio 26 poena uz devet asistencija, a po 16 su dodali Carl Landry i Spencer Hawes.

Minnesota je pružila koliko je mogla protiv Lakersa i sve što su uspjeli napraviti je da su bili "živi" veći dio utakmice. Sredinom treće četvrtine uspjeli su i poravnati, ali s nekoliko vezanih pogrešaka ponovno su omogućili domaćinu bijeg, a ovaj to koristi i mirno slavi 104:96. Loša vijest po Lakerse je tek nova ozljeda Andrewa Bynuma koji je napustio utakmicu nakon 20 minuta provedenih u igri.

Kobe Bryant ovaj put se koncentrirao na razigravanje te je uz 22 poena ubilježio ove sezone najvećih 13 asistencija, 18 poena je ubacio Lamar Odom, a 17 uz 14 skokova Pau Gasol. Kod T'Wolvesa Jonny Flynn je ubacio 20 poena uz šest asistencija, 19 poena i 11 skokova dodao je Kevin Love, a 16 poena i 12 skokova Darko Miličić.

NBA liga

15.04.2010.
Portland Trail Blazers116:122Golden State Warriors
Los Angeles Clippers107:91Los Angeles Lakers
Utah Jazz86:100Phoenix Suns
Atlanta Hawks99:83Cleveland Cavaliers
Washington Wizards98:97Indiana Pacers
Minnesota Timberwolves98:103Detroit Pistons
Oklahoma City Thunder114:105Memphis Grizzlies
Miami Heat94:86 *New Jersey Nets
Dallas Mavericks96:89San Antonio Spurs
Charlotte Bobcats89:98Chicago Bulls
Boston Celtics95:106Milwaukee Bucks
Houston Rockets115:123New Orleans Hornets
Orlando Magic125:111Philadelphia 76ers
Toronto Raptors131:113New York Knicks
14.04.2010.
Chicago Bulls101:93Boston Celtics

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!