Košarka

Duke i Syracuse u skladu s očekivanjima

Branimir Korać • subota, 20.03.2010.
Duke i Syracuse u skladu s očekivanjima

Nakon niza neočekivanih rezultata prvog dana March Madnessa, drugi dan favoriti su imali nešto manje muke. Prvi nositelji Duke i Syracuse krenuli su uvjerljivim pobjedama dok je iznenađenje izbjegao Purdue protiv neugodne Siene...

West Virginia u skladu s očekivanjima krenula je visokom pobjedom protiv skromnog Morgan Statea 77:50. Mountaineersi su utakmicu otvorili s katastrofalnih 0/11 iz igre, Morgan State je poveo s 10:0, no vrlo brzo su stvari sjele na svoje mjesto. West Virginia je iskoristila kvalitetu i snagu, do poluvremena već napravila gotovo deset poena prednosti i u drugom dijelu mirno dovršila posao.

David Ebanks potvrdio je klasu sa 16 poena i 13 skokova, a odličan je bio i Kevin Jones sa 17 poena i osam skokova. 12 poena Reggiea Holmesa malo je značilo Morgan Stateu.

Drugo kolo

Tennessee (6) - Ohio (14)
Kansas (1) - Northern Iowa (9)
Ohio State (2) - Georgia Tech (10)
Maryland (4) - Michigan State (5)
Butler (5) - Murray State (13)
Kansas State (2) - BYU (7)
Syracuse (1) - Gonzaga (8)
Pittsburgh (3) - Xavier (6)
New Mexico (3) - Washington (11)
Kentucky (1) - Wake Forest (9)
West Virginia (2) - Missouri (10)
Wisconsin (4) - Cornell (12)
Villanova (2) - St. Mary's (10)
Baylor (3) - Old Dominion (11)
Purdue (4) - Texas A&M (5)
Duke (1) - California (8)

Cornell je na završni turnir došao kao najbolja momčad po ubačaju za tricu među prisutnima i to je potvrdio u susretu protiv visokorangiranog Templea. Slavio je 78:65 i iznenadio pete nositelje, a upravo tricaška dionica u drugom poluvremenu bila je ključna. Kada se Temple približio, prvenstveno preko Wittmana Cornell je s vanjskih pozicija izbombardirao Owlse i otišao do pobjede.

Louis Dale s 21 poenom i sedam asistencija te Ryan Wittman s 20 poena i pet skokova bili su najbolji kod Cornella, a kod poraženih po 14 poena ubacili su bekovi Juan Fernandez i Ryan Brooks.

Clemson s Trevorom Bookerom nije uspio ostvariti naum i eliminirati Missouri. Od Bookera se najviše očekivalo, međutim Missouri ga je dobro zatvorio i limitirao na 11 poena i 11 skokova. Obrana je bila ključ pobjede Missourija, natjerali su Clemson na čak 20 izgubljenih lopti te ostvarili 15 "krađa". S po 20 poena Ramsey i English su nosili Missouri dok je na drugoj strani iskočio Demontez Stitt s 21 poenom.

S neočekivanim problemima susreo se Wisconsin koji je teško svladao Wofford 53:49. Wofford je konstantno prijetio, ali nije uspio te prijetnje i ostvariti, a kada je Jon Leuer pet sekundi prije kraja ubacio dva bacanja, započelo je slavlje Badgersa koje će u drugom kolu dočekati težak dvoboj s Cornellom. Leuerovih 20 i Hughesovih 19 poena bilo je dovoljno za pobjedu.

U posljednjih osam minuta Georgia Tech nije ubacila niti jedan poen iz igre, svih 13 poena ubacili su s linije slobodnih bacanja, no unatoč tome uspjeli su izboriti pobjedu protiv Oklahoma Statea 64:59. Derrick Favors bio je korak od double-doublea, ali nije opravdao očekivanja, no i uz nešto skromniju njegovu igru Yellow Jacketsi su slavili. Na drugoj strani je potpuno podbacila zvijezda Cowboysa James Anderson koji je šutirao iz igre 3/11 od čega 0/6 za tricu.

Uz 2/13 iz igre Evana Turnera, netko bi očekivao kako će Ohio State imati velikih problema protiv UC Santa Barbare. Međutim daleko od toga. Buckeyesi su s lakoćom kontrolirali utakmicu i bez obzira na šuterski slab dan svoje prve zvijezde upisali su visokih 68:51. Turnerovu ulogu ovdje je preuzeo Jon Diebler koji je ubacio 23 poena uz tricu 7/12. Turner je s druge strane bio dobar u skakačkom dijelu gdje je uhvatio deset skokova.

Jordan Williams u pravo je vrijeme odigrao najbolju utakmicu ove sezone. Protiv neugodnog Houstona ubacio je 21 poen uz 17 skokova te preuzeo najveći dio tereta na svoja leđa. Vazquez i Milbourne su očekivano dali svoj udio u pobjedi Terrapinsa. Na drugoj strani još jednom se pokazalo kako Cougarsi nemaju širinu. Aubrey Coleman i Kelvin Lewis kroz cijelu sezonu nose momčad na svojim leđima, no protiv jakog Marylanda njihovih kombiniranih 50 poena nije bilo dovoljno.

Ako se negdje očekivalo iznenađenje, onda je to bilo u dvoboju Purduea i Siene. Siena je "crna mačka" za favorite već nekoliko godina, ove godine imali su prilično zanimljivu ekipu dok s druge strane Purdue je na završni turnir stigao bez svoje prve zvijezde Robbieja Hummela, a upravo bez njega u posljednjim utakmicama izgledali su jako loše, prosjek poena smanjili su za 20 i s neizvjesnošću doputovali u Spokane. No nije bilo potrebe za strahom. Druga zvijezda momčad JaJuan Johnson odigrao je veliku utakmicu i ubacio 23 poena uz 15 skokova, više nego dovoljno.

Arkansas Pine Bluff, simpatična momčad, ali bez ikakve šanse protiv Dukea. Mike Krzyzewski nije niti u jednom trenutku izgledao zabrinuto, a za to nije imao niti razloga. Njegovi igrači odradili su profesionalno posao, držali protivnika na sigurnom odstojanju i bez prevelikog utroška energije slavili 73:44 uz 22 poena i deset skokova Kylea Singlera.

I bez velike predstave Ashtona Gibbsa Pittsburgh je s lakoćom svladao Oakland. Panthersi su imali šuterski raspoloženih šestoricu igrača što je bilo i više nego dovoljno za Oakland koji izuzev Bensona (28 poena, devet skokova) nije imao igrača koji bi im mogao parirati.

Wesley Johnson i društvo rutinski su arhivirali Vermont i poveli Syracuse u pohod na titulu. Orange je slavio 79:56 u susretu u kojem njihova pobjeda niti u jednom trenutku nije bila upitna. Potvrdili su status jednog od glavnih favorita, no sada ih očekuje puno teža prepreka u vidu Gonzage koja je bolji i teži protivnik od skromnog Vermonta.

March Madness, prvo kolo

Istok:
West Virginia (2) - Morgan State (15) 77:50, Temple (5) - Cornell (12) 65:78, Clemson (7) - Missouri (10) 78:86, Wisconsin (4) - Wofford (13) 53:49.

Srednji zapad:
Oklahoma State (7) - Gergia Tech (10) 59:64, Michigan State (5) - New Mexico State (12) 70:67, Ohio State (2) - UCSB (15) 68:51, Maryland (4) - Houston (13) 89:77.

Jug:
Purdue (4) - Siena (13) 72:64, Texas A&M (5) - Utah State (12) 69:53, Duke (1) - Arkansas Pine Bluff (16) 73:44, California (8) - Louisville (9) 77:62.

Zapad:
Xavier (6) - Minnesota (11) 65:54, Pittsburgh (3) - Oakland (14) 89:66, Gonzaga (8) - Florida State (9) 67:60, Syracuse (1) - Vermont (16) 79:56.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!