Ostali sportovi

Etapa života Vossa, Kišerlovski 125.

Maja Giljanović • ponedjeljak, 22.03.2010.
Etapa života Vossa, Kišerlovski 125.
Foto: EPA

Prva etapa Volte Cicilistice a Catalunya senzacionalno je pripala Paulu Vossu. 23-godišnji Nijemac slavio je ispred favoriziranih Levija Leipheimera na drugom i Andreasa Klödena na trećem mjestu i proslavio prvu ProTour pobjedu u karijeri. Hrvatski je biciklist Robert Kišerlovski u Lloret de Maru zauzeo 125. mjesto od 171 prijavljenog u utrci.

Prvu etapu Volte Ciclistice a Catalunya u Lloret de Maru dugu 3,6 kilometara osvojio je Paul Voss. 23-godišnji Nijemac (Milram) je slavio ispred favoriziranih Amerikanca Levija Leipheimera na drugom i svog daleko poznatijeg i uglednijeg sunarodnjaka Andreasa Klödena na trećem mjestu (obojica RadioShack).

"U potpuno sam šoku, ali pretpostavljam da se svi slično osjećaju netom nakon prve ProTour pobjede u karijeri. Nije mi još najjasnije kako sam pobijedio, tim više jer se nisam osobito dobro osjećao, nisam imao dojam da sam toliko brz", izjavio je Voss i zaključio: "Nisam još ni svjestan što sam postigao, ali do sutrašnjeg starta u majici vodećeg valjda će mi se sve razbistriti".

Milram je u Top 5 predstavljao još jedan poletarac, 20-godišnji Dominik Nez na četvrtom mjestu ispred Jana Bakelantsa. Direktor Milrama Vittorio Allegri je blistao od sreće: "Kakav dan. Uvjeti su bili teški, kiša uvijek poremeti koncentraciju, ali Paul i Dominik su bili sjajni". Ništa manje zadovoljan nije bio ni menadžer momčadi Gerry van Gerwen: "Kakvo divno iznenađenje, ni u najluđim snovima nisam se nadao ovakvom rezultatu. Velik je ovo impuls za nastavak utrke".

Mark Cavendish (Columbia) je zauzeo sedmo, Roman Kreuziger (Liquigas) 17., braća Frank i Andy Schleck (Saxo Bank) 53. i 131., Carlos Sastre (Cervelo) 75., Ivan Basso (Liquigas) 105., Denis Menčov (Rabobank) 120., a jedini hrvatski biciklist u ProTour momčadi Robert Kišerlovski (Liquigas) 26 je sekundi iza Vossa na 125. mjestu od 171 koliko će ih startati na sutrašnjoj drugoj etapi od Salta do Banyolesa (182,6 km).

Volta a Catalunya, 1. etapa:
1.Voss (Njemačka, Milram) 4:47
2.Leipheimer (SAD, RadioShack) +1
3.Klöden (Njemačka, RadioShack) +2
4.Nerz (Njemačka, Milram) +4
5.Bakelandts (Belgija, Omega) +4
...
125.KIŠERLOVSKI (Hrvatska, Liquigas) +26
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!