Ostali sportovi

Gimnastičari izvrsni u Dohi

Maja Giljanović • ponedjeljak, 22.03.2010.
Gimnastičari izvrsni u Dohi
Foto: Maja Giljanović

Hrvatski gimnastički reprezentativci prvog su dana trećeg ovogodišnjeg Svjetskog kupa u Aspire Domeu u Dohi izborili sedam finala. Robert Seligman i Filip Ude finale su izborili na konju s hvataljkama, Tomislav Marković parteru, Marijo Možnik preči, Tijana Tkalčec preskoku i Tina Erceg na tlu i gredi.

Četiri hrvatska gimnastičara i dvije gimnastičarke od subote su u Dohi gdje se do 24. ožujka u velebnom Aspire Domeu održava treći ovogodišnji Svjetski kup.

Nakon tri finala izborena u Cottbusu prije 10 dana u Kataru ih je izboreno sedam. Najvišu je ocjenu zaslužio Marijo Možnik na preči (15,300) i zauzeo treće mjesto iza briljantnog Zhang Cheng Donga (15,925) i Jeffreyja Wammesa (15,400), Robert Seligman (14,800) i Filip Ude (14,125) prolaz su izborili kao drugi i četvrti na konju s hvataljkama, Tomislav Marković (14,850) kao četvrti na tlu, Tijana Tkalčec (13,687) druga na preskoku i Tina Erceg treća na gredi (13,550) i druga na parteru (13,375).

Prošle godine Marković je u Dohi osvojio zlatnu, Erceg dvije srebrne, a Tkalčec brončanu medalju (Možnik je zauzeo peto mjesto). Prije 10 dana u Njemačkoj Ude je bio šesti na tlu i osmi na konju s hvataljkama, a Tkalčec osma na preskoku.

Srebrni olimpijac Ude u Dohi je nastupio i u kvalifikacijama na tlu i na ručama, nije izborio finala (13,500 za deveto na ručama i 13,900 za 10. mjesto na tlu), ali je prvi put izveo veleokret na jednoj ruči i ponovi li ga na Svjetskom prvenstvu u Rotterdamu, Svjetska gimnastička federacija element će nazvati "Ude". Međimurac bi se u tom slučaju pridružio Erceg, Možniku i Tanji Delladio koji su izmislili elemente na gredi, preči i razboju.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!