Nogomet

Mandžukić: "Pandža bi za mnom i na tribine"

Tomislav Pacak, Vedran Attias • srijeda, 24.03.2010.
Mandžukić: "Pandža bi za mnom i na tribine"
Foto: Kristijan Komarica

Niti sretni, ali niti posebno nezadovoljni, bili su Dinamovi nogometaši nakon 0:0 s Hajdukom u prvoj utakmici polufinala Hrvatskog kupa. Dinamovci su svjesni da nisu postigli očekivani rezultat, ali čista mreža daje im vjeru kako u Splitu mogu doći do finala...

Kapetan Robert Kovač je zajedno s Barbarićem dobro odradio onih nekoliko situacija kada je Hajduk izašao iz svoje čahure: ”Nismo imali velike šanse, premalo je to protiv Hajduka. Treba napraviti veći pritisak, bili smo daleko od igrača i nismo ih baš stisnuli. Oni su igrali na kontre, to smo i očekivali, morao sam tu par puta intervenirati. Oni su došli izvući nulu i u tome su uspjeli, sad ćemo vidjeti što će biti u Splitu. Mi imamo jednake šanse kao i Hajduk, 50-50.”

Među brojnim skautima u maksimirskoj loži sigurno je bilo puno onih koji su došli gledati Marija Mandžukića, no njegov nastup nije ih mogao oduševiti: ”Bilo je teško, igrala im je skoro cijela obrana, šteta je što nismo uspjeli pobijediti. Nismo zadovoljni rezultatom, ali nismo primili pogodak i sigurno da je sve otvoreno. Ići ćemo tamo pobijediti. Mislim da smo ipak kvalitetniji, uvjeren sam u to, samo to treba pokazati na terenu.”

Najboljeg Dinamovog napadača odlično je čuvao Pandža: ”Meni je bilo dosta teško. Pandža je stalno bio na meni, da sam otišao na tribinu on bi otišao za mnom. Trudio sam se koliko god sam mogao, ali nije išlo. Moramo izaći na teren sa srcem i onda će sve doći na svoje mjesto. Uvjeren sam da smo kvalitetnija momčad od Hajduka, ali danas nismo bili dobri i svjesni smo toga.”

Tomislav Butina imao je jednu dobru intervenciju, a iz njegove perspektive utakmica nije bila drugačija nego u očima suigrača: ”Nisam pozvan da radim analize. Vidjeli smo jednu tvrdu utakmicu na 0:0 – nismo primili gol i to nije loše. Bilo bi ljepše da smo zabili, ali ovo je aktivan rezultat i jednima i drugima. Koliko je šteta da nismo zabili, toliko je dobro da ga nismo primili. ”

Mladi Tomislav Barbarić odradio je još jednu korektnu utakmicu na poziciji stopera: ”Hajdukovci su došli po pozitivan rezultat, da ne prime pogodak, u tome su uspjeli. Idemo sada u Split i nadamo se pobjedi. Ja sam osobno prvi puta igrao protiv ovako zatvorenog Hajduka. Igrali su s tri izrazita stopera, s dva bočna i praktički bez špice, ali to je njihov izbor i uspjeli su napraviti što su htjeli.”

Zakazao je ofezivni dio momčadi: ”Mi nismo uspjeli probititi taj blok. Sigurno da u uzvratu to možemo promijeniti – ako su bolji, neka nas pobijede. 0:0 nije toliko negativan rezultat; vjerujem da će nas u Splitu napasti, ali mi imamo profil igrača koji može pobjeći u kontri. Naša obrana je dosta dobra ove sezone, nismo primili pogodak ovog proljeća i bit će to dobra utakmica pred vjerujem punim stadionom.”

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!