Košarka

Druga runda velikih obračuna

Branko Barić • četvrtak, 25.03.2010.
Druga runda velikih obračuna
Foto: EPA

Četvrtak nam donosi druge utakmice četvrtfinalnih serija najjačeg klupskog natjecanja u Europi. Barcelona protiv svog najljućeg rivala traži nastavak serije od 34 uzastopne pobjede na svom parketu u svim natjecanjima, dok Partizan želi dokazati da podvig iz prve utakmice u Nokia Areni nije bio slučajan.

Real Madrid je većim dijelom prve četvrtfinalne utakmice imao Barcelonu "na konopcima", no onda se ukazao Pete Mickael s osam uzastopnih poena i donio prevagu Kataloncima koji se više ni ne sjećaju kako izgleda poraz na domaćem parketu.

"To je bila naša najbolja utakmica protiv Barcelone ove sezone. Vjerujem u svoju momčad i jedino što od njih tražim je da se nastave tako boriti kako bi ova serija što duže trajala", izjavio je Realov strateg Ettore Messina, koji u sebi sigurno duboko žali za propuštenom prilikom u utorak. Teško je vjerovati da Barcelona može ponovno odigrati tako neučinkovito u napadu, a još teže da Navarro opet može promašiti svih šest pokušaja za tri poena u jednom susretu. Bit će zanimljivo vidjeti i kako će reagirati naš Ante Tomić, kojeg Messina sve češće koristi u trenucima kad se utakmica lomi, što je bilo vidljivo i u utorak.

U Tel Avivu još nisu shvatili što ih je snašlo u prvoj utakmici i kako im je jedan "mali" Partizan uspio usred Nokia Arene "ukrasti" pobjedu nakon što su vodili 20 poena razlike. Pini Gershon za sve krivi pristup svojih igrača: "Neki igrači su taj dvoboj tretirali kao običnu utakmicu iz regularnog dijela sezone, a to je loše. Ovo je rat kojeg čine manje bitke, a mi sad moramo dobiti drugu."

Iz izjava izraelskog stratega poput: "Držali smo mi i bolje ekipe od Partizana na manje postignutih koševa", može se iščitati još uvijek pomalo potcjenjivački odnos prema beogradskoj momčadi, što bi se moglo ovom slavnom klubu odbiti o glavu. Duško Vujošević s druge pak strane uporno tvrdi kako je Maccabi i dalje veliki favorit u seriji, no svi koji imalo poznaju njegov način razmišljanja znaju da on ide po pobjedu i u drugom susretu. Budu li Kecman, Marić i društvo opet raspoloženi, sve je moguće. Zanimljivo je da će drugi dvoboj ovih klubova suditi i naš Dubravko Muhvić, zajedno s nama dobro poznatim Luigijem Lamonicom i Grkom Eliasom Koromilasom.

Euroligaški program u četvrtak otvorit će CSKA i Caja Laboral, a ruska momčad predvođena Zoranom Planinićem pokušat će jednom nogom zakoračiti na Final Four. Hrvatski reprezentativac jedan je od najzaslužnijih za pobjedu svoje ekipe u utorak, pa samim time i najprozvaniji da najavi sljedeći dvoboj: "Ne očekujem velike promjene u taktičkom smislu u odnosu na prvi susret ni kod jednih ni kod drugih. Mislim da je nakon prvog poraza Caji Laboral pao pritisak s leđa i da će u ovaj sustet ući kao da nemaju što izgubiti. Ako budemo igrali obranu kao u prvom poluvremenu u utorak, imamo dobru priliku da odemo na 2-0."

Prokom je u prvom dvoboju u Ateni pokazao kako se neće zadovoljiti samo nastupom među osam najboljih ekipa u Europi, već imaju i veće ambicije unatoč činjenici sto im je protivnik veliki Olympiakos. Iako su Grci nekako iščupali pobjedu i poveli s 1-0, svi sada puno ozbiljnije gledaju na Poljake i sa zanimanjem očekuju da vide mogu li i u drugom dvoboju zaprijetiti favoriziranim domaćinima.

"Imali smo tešku prvu utakmicu i iz nje smo izvukli lekciju za dalje. U drugoj moramo biti mnogo koncentriraniji, te ne dozvoliti Prokomu da uđe u završnicu u egalu i da opet dobije priliku da pobijedi", tvrdi Panagiotis Giannakis, koji računa na nešto bolji učinak svoje centarske linije predvođene Nikolom Vujčićem u odnosu na utorak.

Euroliga

1Real Madrid 277+256
2Panathinaikos 2311+152
3Monaco 2311+95
4Olympiakos 2212+134
5Barcelona 2212+120
6Fenerbahçe 2014+143
7Maccabi Tel Aviv 2014+32
8Baskonia 1816-21
9Anadolu Efes 1717+16
10Virtus Bologna 1717-73
11Partizan 1618-15
12Armani Milano 1519+4
13Žalgiris 1420-2
14Valencia 1420-106
15Bayern 1321-116
16Crvena zvezda 1123-52
17ASVEL Lyon-Villeurbanne 925-214
18Alba Berlin 529-353

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik25.03.2010. u 16:37
    woods i logan dobijaju
    Obrisan korisnik