Automoto

Vettel: "Ovoga puta idem do cilja"

Borna Rupnik • subota, 27.03.2010.
Vettel: "Ovoga puta idem do cilja"
Foto: EPA

Sebastian Vettel osladio se prvim startnim mjestom u Melbourneu, što znači novi napad na prvu ovosezonsku pobjedu, nakon što mu je ona u Bahreinu nesretno izmaknula...

Kvalifikacije za Veliku nagradu Australije potvrdile su tvrdnje iz McLarenovog boksa da će upravo Red Bull biti jedan od prvih favorita za pobjedu u Melbourneu. Sebastian Vettel startat će prvi, a Mark Webber drugi.

Mark Webber: "Vettel i ja tražili smo vrijeme koje mislimo da zapravo ni nemamo. Međutim, nisam htio ponoviti grešku iz Bahreina, a naposljetku sam zadovoljan poretkom. U dobroj sam poziciji, ali ne mislim da će prva desetorica završiti na istim mjestima s kojih kreću".

No, Vettel je prošle godine na ovoj stazi doživio sudar s Robertom Kubicom i ostao bez plasmana. "Ovoga puta idem do cilja", rekao je mladi Nijemac.

"Imamo približnu ideju što će se zbivati u nedjelju. Bit će teško upravljati punim bolidima, a utrka je dugačka", rekao je.

Stoga zauzimanje prvog startnog reda ima posebnu težinu. "Jasno je da to sjajan rezultat za cijelu momčad. Osim toga, Mark mi je uzeo pole prošle godine u Njemačkoj i sada sam mu se barem malo osvetio. Zabavno je to".

"Bolid je sve bolji, a jedino nas je brinulo hoće li početi padati kiša. Vrijeme sam izgubio tek u zadnjem zavoju, ali radujem se sutrašnjoj utrci. Moglo bi biti uzbudljivo, sa sigurnosnim automobilom ili bez njega", zaključio je Vettel.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoFormula 1
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!