Nogomet

Blanc: "Dugo nismo igrali ovako dobro"

Mihaela Bradovski, Borna Rupnik • srijeda, 31.03.2010.
Blanc: "Dugo nismo igrali ovako dobro"
Foto: EPA

Lyon je na Gerlandu svladao Bordeaux i stekao malu zalihu prije uzvrata, a akteri obje momčadi, nakon jedne vrlo dobre utakmice, imaju razloga za zadovoljstvo...

Prvi francuski četvrtfinalni okršaj Lige prvaka pripao je Lyonu (3:1), no i igra i rezultat ostavlja Bordeauxu sasvim realnu šansu za plasman u polufinale.

"Bila je to utakmica puna akcije. Bordeaux je stigao po pogodak u gostima, ali i mi nismo odustali od svojih ciljeva. Izjednačenje nas je zaboljelo no ostali smo hladni i fokusirani na našu igru. Svi su naši planovi za ovaj susret njihovim pogotkom pali u vodu i morali smo nekako naći način za preuzeti kontrolu i pobijediti", prokomentirao je poslije susreta Lyonov trener Claude Puel.

Vezane vijesti

Miralem Pjanić: "Ništa još nije gotovo. Moramo ostati mirni jer nam u uzvratu neće biti lako. I Bordeaux je imao brojne prilike, ali Lloris nas je spasio. Naravno, dat ćemo sve od sebe kako bismo se plasirali u polufinale".

Njemu bi sigurno bilo lakše da je još poneka lopta završila iza leđa gostujućeg vratara: "Početak drugog poluvremena bio je najteži dio susreta za nas, no uspjeli smo se brzo vratiti i postigli smo taj treći pogodak. Ostaje žal što nismo postigli i četvrti. Uzvrat je otvoren, znam koliko su kvalitetna momčad i dobro poznajem njihove mogućnosti. Momčad su koja može stvoriti veliki pritisak protivniku".

Osim toga, Lyon će na put prema Bordeauxu krenuti oslabljen, podsjeća Puel: "U uzvratu ćemo biti bez Lisandra koji nam je bio važan dio momčadi večeras. Neće biti niti Sidneya Govoua, on je također suspendiran, a njima se vraća Diarra. Bit će jako neizvjesno. Sada se moramo koncentrirati na oporavak jer su se igrači dosta potrošili. Pohvale idu i zamjenama koje su također dobro odigrale".

Njegov kolega sa suprotne klupe, Laurent Blanc, zadovoljan je viđenim usprkos rezultatu: "Početni su pogoci utakmicu učinili neizvjesnom. Pošao nam je za rukom plan za prvih 15 minuta susreta no nismo računali da će Lyon postići i drugi pogodak. Izgubili smo i znam da ću vas iznenaditi kad kažem da sam jako sretan izvedbom svoje momčadi. Već dugo vremena nismo igrali ovako dobro".

"Bilo je mnogo prilika stoga je moglo biti još nekoliko pogodaka. Svega nekoliko trenutaka prije nego što su postigli treći pogodak mi smo ponovno mogli stići do izjednačenja. Vratari su bili sjajni", istaknuo je Blanc, čiji će napad morati biti efikasniji želi li Bordeaux proći u narednu fazu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!