Nogomet

Van Gaal: "Olić - oštar, točan, vješt!"

Mihaela Bradovski • srijeda, 31.03.2010.
Van Gaal: "Olić - oštar, točan, vješt!"
Foto: EPA

Nizozemski stručnjak na klupi Bayerna, Louis van Gaal, opet je pokazao da ima dobar nos - nakon kritika što je Olića izvadio na poluvremenu bundesligaškog ogleda u kojem je ovaj zabio pogodak, Van Gaal je "nabrijanog" Olića ostavio u igri svih 90 minuta protiv Manchester Uniteda, a vratilo mu se pobjedničkim pogotkom hrvatskog reprezentativca...

Nakon susreta Van Gaal nije krio zadovoljstvo igrom i, u posljednjim trenucima, izborenom pobjedom. "U potpunosti smo zaslužili pobijediti. Nisam bio zadovoljan prvim minutama, a naravno potom i šokom koji je uslijedio. Morali smo se što brže vratiti u pravo mentalno stanje, a to je uvijek težak posao. Teško još više zbog toga što nismo željeli da United postigne pogodak. Na kraju, jako sam ponosan na svoje igrače zbog brzog i učinkovitog povratka u utakmicu. Već smo u prvom poluvremenu bili dominantniji."

Posebno zadovoljstvo u Bayernove je redove donijelo izdanje iz drugog dijela. "Odigrali smo sjajno drugo poluvrijeme, stvorili mnoštvo prilika te se nismo predavali do samog kraja."

No bez obzira na pobjedu i jako dobru igru, stratega njemačkog sastava brine pogodak Uniteda koji mu pred uzvrat na domaćem terenu ipak donosi plus. "Manchester United ima sjajnu priliku zbog tog pogotka u gostima. Moram reći kako nismo računali na to. Željeli smo 0:0 ili 1:0, ovaj rezultat nije najbolji za nas, ali do sada smo, mislim, na svakoj utakmici Lige prvaka postigli pogodak."

Nakon što mu je hrvatski reprezentativac osigurao minimalnu pobjedu Van Gaal nije mogao ne ocijeniti izvedbu Ivice Olića. "Olić je oštar, točan, vješt, a uz sve to ima i jaku psihu. Uvijek daje maksimum što je dobro i za momčadi i za trenera. Znam da uvijek mogu računati na njega, a smatram kako je bilo mudro staviti ga na desnu stranu kako bi mogao ući u prostor i poentirati lijevom nogom."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik01.04.2010. u 02:28
    8) hehe..a on je uvik bija posebna biljka,trener neočekivanih poteza,ali pobjede govore za njega,a dežurnih kritičara je uvik bilo svuda i uvik će bit.nadan se sad da ola isto starta i u manchesteru i prolazu FC holywooda :D
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.04.2010. u 01:52
    @hyper-white Haha... ova ti je dobra, i točna! =)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik31.03.2010. u 15:36
    kakav van gaal, magath je car, subota ce to dokazat
    Obrisan korisnik
  • jugoplastika31.03.2010. u 10:27
    Ivica Olić je najbolji primjer da se rad itekako isplati. kapa do poda.
    jugoplastika
  • Obrisan korisnik31.03.2010. u 10:13
    van gaal:čudan,nekonvencionalan,ali ima rezultate :D
    Obrisan korisnik