Nogomet

Perišić dva, Šokota i Leko po jedan

Borna Rupnik • srijeda, 31.03.2010.
Perišić dva, Šokota i Leko po jedan

Hrvatski su nogometaši bili vrlo raspoloženi u utakmicama druge faze belgijske lige koje su igrane u srijedu. U pobjedama svojih klubova, Ivan Perišić postigao je dva pogotka, a Tomo Šokota i Ivan Leko po jedan...

Bitka za naslov nogometnog prvaka Belgije nastavlja se u drugoj fazi natjecanja, u kojoj šest najbolje plasiranih momčadi nakon 28 kola međusobnim utakmicama odlučuje o tituli, a Club Brugge u drugom je kolu te "lige za prvaka" svladao Kortrijk rezultatom 3:0.

Posao je Club Bruggeu olakšao Capon zaradivši crveni karton krajem prvog poluvremena, a prednost igrača više odlično je iskoristio naš Ivan Perišić. Golovima u 48. i 69. minuti trasirao je put svoje momčadi prema pobjedi, a gostujuću je sudbinu zapečatio Lestienne u posljednjim minutama utakmice.

Vodeći Anderlecht slavio je na gostovanju kod Genta 3:1, a Saint Truiden je bio bolji od Zulte Waregema, također u gostima, rezultatom 2:1. Anderlecht na tablici ima osam bodova prednosti nad Club Bruggeom.

Ostatak prvoligaša, osim otpisanog Mouscrona i Roeselarea koji čeka doigravanje za opstanak, bori se za priliku za proboj u Europsku ligu, a Lokeren Tome Šokote u golijadi je pred svojom publikom nadjačao Cercle Brugge 5:3.

Bivši napadač Dinama postigao je četvrti pogodak svoje momčadi, u 74. minuti utakmice, za 4:2, a nakon što je Foley smanjio na 4:3, Ivan Leko postavio je iz slobodnog udarca konačnih 5:3 za Lokeren.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!