Nogomet

Zanetti: "Mogli smo postići deset golova"

Antonija Pavlić • četvrtak, 01.04.2010.
Zanetti: "Mogli smo postići deset golova"
Foto: EPA

Interov je kapetan Javier Zanetti bio apsolutno svjestan da je njegova momčad sve nedoumice oko jednog od polufinalista ovogodišnje Lige prvaka morala riješiti već u premijernom ogledu na San Siru. Moskovski je CSKA u Italiji mogao doživjeti pravi potop, no nišanske sprave izabranika Josea Mourinha ovoga puta ipak nisu bile pravilno namještene. Sličnoga je mišljenja bio i "The Special One"...

Daleko teže no što je očekivano milanski je Inter na San Siru pobijedio CSKA u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka. Jedini je pogodak u 64. minuti postigao Diego Milito, primivši loptu poslije prodora Wesleyja Sneijdera i niskim ju lukavim udarcem pospremivši iza Igora Akinfejeva.

"Zaslužili smo pobjedu jer smo bili dominantni tokom cijelog susreta, a samo smo u drugom poluvremenu mogli i deset puta poentirati", rekao je kapetan nerazzura Javier Zanetti.

Vezane vijesti

Respekt prema ruskoj momčadi ipak postoji, no... "Nema sumnje da je CSKA jaka momčad, ali nismo im dali prigode da dođu u situaciju za pogodak. Nije dobro što smo tek jednom zatresli mrežu, no nadamo se kako će nam i to biti dovoljno pred uzvratnu utakmicu."

Jose Mourinho priznao je kako bi ovakav rasplet prihvatio i prije istrčavanja na teren. "Potpisao bih ovaj rezultat prije susreta jer je u Ligi prvaka najvažnije pobijediti. Sada idemo naprijed s kapitalom koji imamo."

"CSKA je fizički jaka momčad koja protivniku ostavlja veoma malo prostora i nije nam bilo lako. Malo su se otvorili kada smo konačno poentirali u drugom poluvremenu i tada smo trebali prezentirati veću efikasnost. No najvažnije je da smo u prednosti."

Žal za propuštenim prigodama ipak će ostati, a možda se i reflektirati na konačnom rezultatu. "Igrali smo s mislima već na polufinalnim ogledima. Nažalost, plasman još nismo izborili jer nas u Moksvi čeka težak zadatak. Nismo u potpunosti zadovoljni - mogli smo odličnu kvalitetu i intenzitet igre pretočiti u više zgoditaka."

Njegov kolega na suparničkoj klupi Leonid Slutski također je bio zadovoljan rezultatom. "Minimalan poraz na San Siru nije loše ostvarenje, premda smo mogli bolje. Nadali smo se 'nuli', ali ne smijemo se žaliti s obzirom na sve prilike koje je Inter promašio."

"Utakmica se nije razvijala na način na koji smo željeli, posebno u napadu. Bili smo pod velikim pritiskom u zadnjoj liniji i teško smo se s time nosili. Nadam se da ćemo u uzvratnom susretu u Moksvi moći organizirati svoju igru."

Interov veznjak Dejan Stanković, pak, ne vidi način na koji bi ih CSKA u Rusiji mogao iznenaditi i izbaciti iz daljnjeg natjecanja. "U prvom smo dijelu bili pod pritiskom, puno smo bolje izgledali u drugih 45 minuta. Morali smo postići više zgoditaka i olakšati si posao, ovako će nam i u Moksvi biti teško. No vjerujem da ova momčad može do polufinala."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!