Automoto

Alguersuari: "Schumacher pokazuje put"

Borna Rupnik • utorak, 06.04.2010.
Alguersuari: "Schumacher pokazuje put"
Foto: EPA

Mladi Jaime Alguersuari smatra da mu povratak Michaela Schumachera na stazu može biti od velike koristi jer se od iskusnog Nijemca može mnogo toga naučiti...

Španjolac Jaime Alguersuari u svijet Formule 1 ušao je tek sredinom prošle godine i pred njime je još uvijek razdoblje učenja, a vjeruje da će mu pri tome umnogome pomoći - Michael Schumacher.

Mlada nada Toro Rossa u Maleziji je po prvi puta osvojila bodove (deveto mjesto), a dio zasluga pripisuje vožnji pored Schumachera na Velikoj nagradi Australije. To mi je iskustvo definitivno bilo od pomoći", kaže Alguersuari.

"Schumacher mi pokazuje put kako upravljati bolidom na samoj granici. To je važna lekcija, a u borbi s njime učio sam kako biti agresivan pored svojih konkurenata", nastavio je španjolski vozač.

Naučeno je u Maleziji upotrijebio protiv Vitalija Petrova i Nice Hülkenberga. "Bili su to sjajni dvoboji. Čisti, a to je pravi način za uživanje u Formuli 1", prokomentirao je.

Posebno je uzbudljiva bila njegova borba s Nijemcem u Williamsu. "Razmišljao sam samo kako osvojiti bodove. Isti sam osjećaj imao i kada sam se utrkivao sa Schumacherom. To je umjetnost vožnje, a sve to radimo radi bodova i u Maleziji mi se sve poklopilo".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoFormula 1
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik06.04.2010. u 20:47
    Sve je to tako, ali meni nije jasno kako je Niko bolje plasirani iz trke u trku, a još kvalifikacije u Subotu, sve u svemu, slabo...
    Obrisan korisnik
  • IanZG06.04.2010. u 14:25
    Drago mi je da ima barem jedan novinarski članak u kojemu se ne pljuje po Schumiju!
    IanZG