Nogomet

Sneijder: "Službeno u četiri najbolje"

Antonija Pavlić • srijeda, 07.04.2010.
Sneijder: "Službeno u četiri najbolje"
Foto: EPA

Nizozemac Wesley Sneijder u ponedjeljak se lakše ozlijedio na trenigu u pripremi za uzvratnu utakmicu Lige prvaka, no ipak je startao i jedinim pogotkom odlučio susret...

Niti lakša ozljeda, koju je zadobio na treningu u ponedjeljak, nije mogla spriječiti Wesley Sneijdera da ponovno bude Interov čovjek odluke. Nizozemac je postigao jedini pogodak u pobjedi nerazzura nad CSKA-om kojom su se plasirali u polufinale i izborili susret s Barcelonom.

Tehnički direktor Intera Marco Branca rekao je: "Igrali smo dobro, ostvarili cilj i zadovoljni smo. CSKA nam je olakšao posao isključenjem i tako omogućio da sačuvamo snagu za bitku u Serie A. Utakmica je izgledala lagano i ne pretežno zahtjevno, no nije bilo baš tako. Vladalo je napeto ozračje i igralo se u visokom tempu, no mi smo svojom poniznom i koncentriranom igrom sve učinili jednostavnijim."

"Puknuo sam, a lopta je ušla u gol", "objasnio" je pogodak. "Presretan sam zbog toga i zadovoljan svojom igrom, ali još sam sretniji jer je momčad izborila polufnale Lige prvaka."

"Igrali smo veoma dobro i zaslužili pobjedu. Sada se i službeno možemo smatrati jednom od četiri najbolje momčadi na svijetu", zaključio je.

Nizozemcu se lako mogao pridružiti i Diego Milito, koji se vratio u postavu Intera poslije "sukoba" s Joseom Mourinhom. "Zadovoljni smo prolaskom u polufinale. Uspjeli smo postići rani pogodak, premda je bilo teško igrati na umjetnoj travi stadiona Lužnjiku. Sada više nemamo predaha, no uživamo u trenutku i kvalifikaciji među najbolje četiri momčadi Europe. Okrećemo se teškom prvenstvenom srazu s Fiorentinom."

"Ovo je važan korak naprijed u Europi, u svlačionici vlada veliko veselje", kaže pak Maicon. "Svi govore kako dobro igramo u prvenstvu, a slabije u Eurokupovima, stoga smo ove sezone odlučili pokazati što znamo. Sada o tome više ne mogu lamentirati. Ključno je bilo postići rani gol, a kasnije smo prilike dijelom promašili i zbog teškog terena, umjetne trave. Sretni smo zbog prolaska i ponosni što smo i dalje u bubnju u tri natjecanja."

Jedan od najnezaposlenijih ljudi na travnjaku bio je Interov vratar Julio Cesar. "Imao sam malo posla jer smo veoma dobro igrali i kontrolirali utakmicu. Bit će ovo moje prvo polufinale u Ligi prvaka, a i mnogim mojim suigračima, zbog čega će biti posebno."

Bitku za naslov, osim u Ligi prvaka, vode i u talijanskom Kupu, te prvenstvu. "Sada smo koncentrirani na prvenstvo jer će svaka utakmica do kraja biti kao finale", rekao je te kratko prokomentirao umjetnu travu na stadionu Lužnjiki. "Takva podloga vratarima može prouzročiti jake bolove u leđima", otkrio je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!