Nogomet

Šibenčani presretni zbog ulaska u finale

Ivana Jurica • četvrtak, 08.04.2010.
Šibenčani presretni zbog ulaska u finale
Foto: Martina Japundžić

Dan nakon velikog varaždinskog uspjeha u šibenskom su prvoligašu organizirali press konferenciju na kojoj su se još jednom osvrnuli na sve ono što je pratilo jednu od najznačajnijih utakmica u klupskoj povijesti. O dočeku koji su priredili Funcuti dugo će se pričati. Oduševljenje nisu krili igrači i stručni stožer koji su imali i zamjerki, ali na račun dijela medija, ili preciznije dijela televizijskih kuća, koje su u potpunosti zanemarile da se osim Hajduka i Dinama i još dva kluba bore za plasman u finale Kupa.

Šibenskoj sreći nema kraja. Na šibenskim ulicama i kalama danas je, posve očekivano, glavna, gotovo bismo rekli i jedina, tema razgovora bio nogomet, veliki uspjeh koji su nogometaši dan ranije ostvarili u Varaždinu. I mladi i stari s ponosom su pričali o nogometašima koji su, nakon sjajne jesenske polusezone, i tek nešto slabijeg početka proljeća, u najvažnijoj utakmici sezoni potvrdili da su pravi kad je to najpotrebnije i kad su ih neki počeli otpisivati.

Brojni Funcuti, Šibenčani, došli su podržati svoje ljubimce u barokni grad, vjerujući da Karačićeva momčad može isprati gorak okus prvenstvenog poraza nekoliko dana ranije. I nisu pogriješili, prisustvovali su ispisivanju jedne od najljepših stranica klupske povijesti. Za podršku Funcuta u Varaždinu, ali i za fenomenalan doček po povratku u Šibenik, direktor prvoligaša sa Šubićevca Marko Karađole imao je samo pohvalne riječi: “Za ono što su Funcuti prezentirali u Varaždinu ocjena je plus pet. Takvo navijanje i takvo pristojno ponašanje – to je ono što bih ja želio od šibenskih navijača. A ono što se dogodilo pri izlasku iz autobusa po povratku u Šibenik ne znam da li će se ikada više ponoviti“.

Čestitka iz HNS-a

“Koristimo se prilikom i upućujemo Vam istinske čestitke povodom plasmana u finale Hrvatskog nogometnog Kupa, te Vam želimo mnogo uspjeha u daljnjem natjecanju. Molimo da naše čestitke prenesete svakom sudioniku – igraču i stručnom stožeru. Čestitamo, čestitamo“, stoji u priopćenju koje potpisuju Vlatko Marković i Zorislav Srebrić, predsjednik i glavni tajnik Hrvatskog nogometnog saveza.

Igračima, stručnom stožeru i upravi Šibenika zasmetala je činjenica kako u dijelu nacionalnih televizija polufinalni par Varteks – Šibenik nije dobio niti jednu rečenicu najave. “Strahovito smo nezadovoljni jer se u središnjim dnevnicima Hrvatske radiotelevizije i Nove TV nije spomenulo da se u Varaždinu igra druga polufinalna Kup utakmica između Varteksa i Šibenika. To smeta i sportski je bolno. Ne tražimo mi da se pariramo utakmici Hajduka i Dinama, ali želimo samo da nas netko spomene da i mi igramo“ - kazao je Karađole.

Da njegova momčad nema adekvatan medijski tretman koji po svojim igrama i rezultatima zaslužuje slaže se i trener Branko Karačić koji je na konferenciji još jednom čestitao svojim igračima: “Bez obzira na značaj utakmice, opterećenje, sve probleme s kojima smo se suočavali mislim da su dečki u pravom trenutku reagirali na najkvalitetniji način i još im jednom veliko, veliko hvala što su sebi podarili uspjeh, upravi, navijačima.“ Emocije su još uvijek prisutne, teško je pronaći riječi za pohvaliti igrače kako su izvanredno reagirali u najbitnijem trenutku za klub, navijače, a prvenstveno za njih same. Jer ipak će s ovim oni najviše profitirati. Veliko im hvala.“

S nestrpljenjem se u šibenskom prvoligašu iščekuje i ponedjeljak kada će se ždrijebom doznati i gdje će se igrati prva finalna utakmica. Bilo kako bilo, prvoligaši sa Šubićevca i Poljuda u sljedećih nešto manje od mjesec dana susret će se tri puta, a direktor Karađole već je sada poručio Splićanima: “Bacamo Splitu rukavicu izazova, tko bude bolji neka pobijedi, ali utakmica s Hajdukom je utakmica u kojoj se ne zna pobjednik.“

U subotu na Šubićevac, u nastavku prvenstva, stiže Zagreb. Šibenik će igrati bez kartoniranih Vidića i Božića, ali unatoč tome, želja sviju je da se pobjedi i momčad iz Kranjčevićeve kako bi se uljepšao rođendan Funcutima, ali kako bi se i u prvenstvu ostalo na visokoj poziciji.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!